Thursday, February 19, 2015

Serieseger och SM-kval!

Vilken underbar kväll det blev. Slutspelsmatch för Team 01 mot SDE och lite pirrigt hos spelarna.

Det vart en jämn och fartfylld första period i åttondelsfinalen och SDE spelarna bjöd på starkt motstånd. Men vi gjorde första målet och fick lite mer självförtroende efter det. I den andra perioden gjorde vi även 2-0 och kunde stänga matchen trots farliga SDE lägen mot slutet av matchen.

Nu är vi klara för kvartsfinal där vi möter vinnarna mellan Värmdö och Göta.

För J18 så skulle seger ikväll mot Norrtälje innebära serieseger och kval till SM slutspelet där vi möter ett allsvenskt lag i bäst av tre matcher.

Vilken urladdning det blev. Matchen slutade 12-1 och seriesegern var ett faktum.

Jag är riktigt stolt över vår prestation i år där vi som nykomling i J18 elit har lyckats etablera oss bland de bästa och samtidigt tar platsen som bästa laget i regionen efter de fem storklubbarna AIK, Djurgården, Södertälje, Almtuna och Huddinge som just nu spelar allsvenskan.

Vi som seriesegrare i J18 elit östra fortsättning kan mycket väl få möta Djurgården eller AIK i kvalet. Men vi hoppas snarare på Linköping eller Rögle.

Fredrik Nygren

Thursday, February 12, 2015

Kontraket säkrat!

Trots trötta skallar och sega ben så krigar vi till oss en poäng och säkrar kontraktet i J18 Elit inför säsongen 2015/2016.

Vi backar bandet till 20:00 då det var nedsläpp för seriefinalen mellan oss och Arlanda.

En spänd och nervös första period mellan två lag som inte ville göra misstag och spelade väldigt enkelt. 0-0 och 6-4 i skott vilket tydligt visar det jag skrev ovan.

En liknande andra period där Arlanda tog lite kommando och vi slarvade mycket. Efter tio minuter så ändrade jag i kedjorna vilket gav resultat direkt 0-1 som stod sig resten av perioden.

Den tredje var Arlanda bättre på allt och tröck tillbaka oss ordentligt. Både 1-1 och 2-1 kom därför ganska väntat. Men vi gav inte upp, utan fick en sista chans i powerplay med 1:30 kvar. Då tog jag ut målvakten och spelade 6-4 vilket gav resultat med 5 sekunder kvar så sköt vi in 2-2 pucken vilket var en oerhört viktig poäng som både säkrade kontraktet och som höll vårt försprång på Arlanda med 4 poäng och en match mer spelad. Efter bara några sekunder i förlängningen så gjorde Arlanda 3-2 vilket betydde att de tog extra poängen. Hade Arlanda tagit 3 poäng så hade de haft första platsen i egna händer, nu är det vi som vid två vinster tar den. Spännande in i det sista med andra ord.

Monday, February 9, 2015

Straffkungen!

Vissa segrar är sköna och andra är supersköna och ikväll var det verkligen det sistnämnda.

Bortamatch mot SDE som är i stort behov av poäng för att undvika kvalet. Det skulle bli den hittills tuffaste matchen. Det vart tufft och mycket gruff och utvisningar, onödigt mycket tjafs mellan våda lagen och spelares känslor som ibland rann över. En spelare kastade in en flaska på isen och fick två minuter, en annan sa ett fult ord på isen och fick matchstraff. Håll huvudet kallt och känslorna i styr var mitt budskap till spelarna inför tredje perioden då det stod 1-1.

Den tredje perioden vart underhållande och båda lagen gjorde två mål var, vi det första båda gångerna men SDE kvitterade två gånger om. Den sista gången med 31 sekunder kvar. Surt? Ja självklart men bara att bita ihop och ta nya tag.

En mållös förlängning och straffar väntade. SDE började och missade precis som vi. Sedan satte dem och vi missade, svettigt. Tredje straffen miss SDE men mål Täby av Irebro. Sen vände det i suddenstraffarna och vi fick börja. Irebro igen och skott i stolpen. SDE miss. Femte straffen och jag skickar fram Irebro igen som gör mål. SDE missar och vi vinner. Så himla gött!

Fasiken vilken stolthet man kände över grabbarna ikväll. De krigade så hårt och slet för varnandra.

Efter matchen fick jag ett väldigt uppmuntrade sms från en av spelarna som löd:
"Du kan känna dig väldigt delaktig i denna vinst, tyckte du skötte det jävligt snyggt o att du låter Irebro få lägga 3 irad, så kallad coach seger!"

Vad glad man blir när man får lite beröm av en spelare. Tack för det!

Team 01 vart ikväll seriesegrare i U14 Div.1 efter att AIK slog Bålsta vilket gör att inget lag kan gå om oss i för sista omgången. Riktigt kul!

Sunday, February 8, 2015

Sudden!

Hockey Convention på Globen med intressanta föreläsare som Claes Hellberg och Mats Sundin. Hela förmiddagen spenderades där och det var roligt att få träffa Sundin som var min största idol när jag växte upp. Det var något magiskt med Quebec på den tiden och de blåvita tröjorna är verkligen saknade i NHL. Men det ryktas ju om att de är på väg tillbaka så vi får hoppas på det.

Claes Hellberg var en intressant prick och hade en grym föreläsning om sin bakgrund som handbollsmålvakt men även om sitt engagemang som fystränare i Hammarby fotboll.

Det var även fler intressanta föreläsningar på denna kurs med Rickard Grönborg, Tommy Boustedt och Ola.

I stället för att sedan följa med de övriga tränarna till Globen för att se matchen mellan Sverige och Finland så åkte jag till Uppsala för U14 match mot Almtuna som vi vann med 2-1.

Kvällen avslutas med serien "Sons of anarchy" i soffan. Men typiskt att en hockeyförälder skall förstöra kvällsmyset med telefonsamtal och sms varför inte grabben är kallad till nästa match. Nu pratar vi inte om U14 utan på J18 nivå.

Ja alltid är det något.

Thursday, February 5, 2015

Stolt coach!

Är stolt över killarnas prestation mot Nacka ikväll. Vi har sju stycken spelare sjuka och skadade varav fem stycken är ordinarie backar. Detta löser vi genom att kalla in två debutanter på J18 elit nivå varav en av dem är född 2000.

I mitten av matchen skadar sig ytterligare en back (våran lagkapten) och vi är nere på 5 stycken. Då lyfter vi ner en av centrarna som får spela back resten av matchen.

Trots allt detta så håller vi nollan och gör tre mål framåt. Det var inte årets mest välspelade match eller finlir, men det var helt fantastiskt att få se killarnas otroliga arbetsmoral.

Tack för det boys!

Nacka away!

Ungefär en timma innan kvällens bortamatch mot Nacka J18 så hade någon trasig människa skrivit att matchen var inställd på vår gästbok. Inte nog med detta så hade lustigkurren skrivit med min signatur.

Vissa bilar han att vända och börja köra hem igen innan vi hann med att åtgärda detta och skicka ut ett korrekt mail till alla om att det var match.

Väl på plats i hallen så vart det en extra tändvätska att vinna kvällens väldigt viktiga match.

Efter en riktigt bra första period så leder vi med 2-0. Men i andra hade vi det jobbigt och fick försvara medan Nacka tröck på. Men vi redde ut den stormen och var nöjda med att det fortfarande stod 2-0 efter två perioder.

I den tredje så började vi lika illa som vi avslutade den andra perioden men efter fem minuter så vart vi bättre. Vi kunde bevaka ledningen och även utöka till 3-0 innan "hesa Fredrik" (OBS inte jag) ljöd för sista gången i kvällens match.

En grymt skön tre poängare som gör att vi fortsätter i serieledning och är väldigt nära att säkra kontraktet.