Thursday, January 22, 2015

Första torsken!

I dag kom den första förlusten för oss i J18 elit östa fortsättning. Det var mot Nynäshamn som individuellt var väldigt skickliga på att göra mål. 27 skott sköt de och gjorde hela 7 mål. Vi sköt 35 skott men gjorde bara 4 mål.

Efter 0-3 i baken så kom vi ikapp till 4-4 men sen tappade vi igen. Onödigt men förhoppningsvis en väckarklocka för fortsättningen.

I nynäs 15 manna uppställning så är 10 utländska spelare från diverse länder i Europa. Med tanke på detta så är det starkt att de trots allt får ihop det till ett lag med alla olika nationaliteter och språk.

På söndag spelar vi nästa match och då väntar Norrtälje borta.

Fredrik Nygren

Sunday, January 18, 2015

Segerlunch!

I dag firade vi guldet med team 01 i GICen med en lunch på "Texas Long Horn"efter morgonens träning. Det bjöds på hamburgare och revbensspjäll, ett härligt litet kalas som skålades i Cola.
Annars bestod helgen av två matcher och två segrar för team 01.

Klockan 16 i dag spelade J18 sin fjärde match i fortsättningsserien och denna gång var det seriefinal mot Arlanda Wings som vi har förlorat mot två gånger denna säsong. Vi gjorde en hyfsat blek insats men lyckades kriga till oss 3 poäng efter en bra insats av Mackan i målet. Vinst 3-1 vilket betyder serieledning tills vidare.

Fredrik Nygren

Friday, January 16, 2015

3-0!

Min vardagliga vinterförkylning slog till i förrgår och har suttit i kroppen sen dess. Men med Ipren i kroppen så tog jag mig trots allt till hallen idag och började med en lunch med mina polska hockeyvänner som har varit här på besök. Sonen i familjen är riktigt sugen på spel i Sverige nästa säsong så under en timme på eftermiddagen så gav jag honom ett antal övningar att jobba med under våren. Det gick bra trots att jag var riktigt hängig och snuvig.

I kväll var det derby mellan Täby och SDE J18. Vi var sargade och med två sena återbud så såg det på förhand tufft ut. Men vi är starka just nu och killarna gjorde återigen en kanoninsats och vi slog SDE med 3-0. Med i vårt lag var Albin som är född 2001, men man får inte stirra sig blind på åldern. Han är glödhet just nu och har gjort 6 poäng på 3 stycken 99 matcher och 13 poäng på 7 stycken 00 matcher. Tyvärr blev det ingen poäng i J18 debuten men han skötte sig väldigt bra och var riktigt nervös innan.

Vi vann skotten i matchen med 30-15 och SDEs tränare tyckte att vi var bättre än dem idag. Det gäller att ta en match i taget nu och jobba för varje poäng. Arlanda väntar på söndag och även de är obesegrade så här långt.

Fredrik Nygren

Sunday, January 11, 2015

21!

Dagen till ära fick jag spendera en hel del timmar med ishockey.

1,5 timma skridskoträning med Waxholm 02. En timme senare var det dags för 1,5 timme träning med Täby 01.

Efter dessa träningar var det dags för omgång 2 i J18 elit östra fortsättning. Denna gång mötte vi ett väldigt formstarkt Nacka som så sent som i förrgår slog Huddinge med 10-3 i en träningsmatch.

En tuff uppgift väntade oss med andra ord. Men trots en 0-1 ledning för Nacka så hade vi efter två perioder vänt matchen till 2-1 för oss. I den tredje så gjorde vi två mål till medan Nacka bara satte ett. Detta innebar en av säsongens skönaste segrar som slutade med 4-2.

Efter denna match så spelade Täby U16 kvartsfinal i DM mot Solna. Efter 4-0 så kände jag att jag kunde åka hem. Matchen slutade 21-0. Grattis U16 till semifinal plats.

Fredrik Nygren

Thursday, January 8, 2015

J18 omstart!

I dag var det dags för nystarten med J18 Elit Östra. När topp 5 lagen har dragit vidare till allsvenskan så får vi vanliga dödliga göra upp om de sju sista platserna och säkra våra platser till J18 Elit nästa säsong.

Vi startade mot Flemingsberg som vi fram tills idag har haft hyfsat lätt för. Detta var första matchen sedan AIK snodde vår bäste målskytt och Djurgården vår lagkapten. Men vi är starka och det gäller för andra spelare att kliva fram.

Men oj va svårt vi har att göra mål mot Adam i Flempans mål. I stället gör de både 1-0 och 2-0 innan vi får in vår första puck. Strax innan den andra perioden är slut så gör Flempan 3-1. Efter min första utskällning för i år mellan andra och tredje perioden så kommer vi ut som ett nytt lag. Hårdare coachning av spelarna ger resultat och vi parkerar i Flempans zon. Vi vinner skotten i tredje med 15-2. Tror ni att vi vände matchen?

Japp, 3-2 efter en minut 3-3 efter nio minuter, men sen tog det stopp. Förlängning och powerplay för oss efter en minut. Pang Calle gör hattrick och vi vinner med 3-4. En ruggit skön vändning.

Vi vinner skotten med 15-54. Då borde vi kanske ha vunnit under full tid men vi är nöjda att vi tog med oss två efter denna jobbiga start.

Ny match mot Nacka på söndag.

Dagens bild är från en liten hockeymatch på sjön häromdagen. Hockey på sjön och en rejäl dos av glädje. Det är energi det.

Fredrik Nygren

Tuesday, January 6, 2015

Glädje!

GP!

En liten artikel från Göteborgs Posten.

http://m.gp.se/sport/ishockey/1.2592684-taby-vinnare-i-goteborg-ishockey-cup

Guld i GIC!

Efter fyra långa dagar med hockey stod vi som slutsegrare i världens största U14 turnering, Göteborgs ishockey cup.

Vi vann totalt 12 raka matcher och i A-slutspelet så ställdes vi mot AIK, Forshaga, Bålsta, Linköping och Rögle. Dessa lag var mycket bra men vi lyckades med vårt spel och producerade framåt samtidigt som vi spelade stabilt bakåt.

Detta var en liten revansch då vi kom 2a för 4 år sedan med team 97.

När några personer uppnår något stort tillsammans och lyckas vinna en turnering som denna så blir vissa människor sura och vill hitta negativa saker.

Därför har jag fått frågor om varför ingen i laget hade Täby som moderklubb?

Det finns en väldigt logisk förklaring, ge mig en minut så förstår ni nog varför.

Jag backar bandet fem säsonger bakåt då jag var ny i Täby HC. Vi hade då ett 01 lag som bestod av ca. 10 spelare och ett 02 lag som var något fler. Dessa spelare var då 8 och 9 år gamla. Vi beslutade då tillsammans med lagen att de skulle träna ihop och att 02 ledarna skulle träna denna grupp. En kort tid senare så valde 01 ledarna att ta sina söner till andra klubbar. Detta ledde till att övriga 01or också lämnade klubben. Dessa spelare återfinns i dag i klubbar som Viggbyholm, SDE och Sollentuna.

02 truppen fick då dra ett jätte lass och spela både i 01 och 02 serien. Detta "hål" i föreningen levde kvar men vi lyckades spela i serien med hjälp av 02 laget och 3st 01or som tillhörde 00 och 02 lagen.

För två säsonger sedan så ville ca.10 spelare från olika klubbar komma till oss och efter samtal med några av deras gamla klubbar som inte hade något emot det så valde vi att ta emot dem och fylla vårt hål i föreningen. Gissa om våra dåvarande tre stycken 01or blev glada för att äntligen få ett lag. Under denna period så har vi både fått nya spelare men även tappat spelare till andra klubbar. För att jämföra med AIK 01 så har de 5 stycken av 19 spelare med AIK som moderklubb.

Visst vore det kul om "våra" gamla spelare sökte sig tillbaka men de tillhör ju andra klubbar nu.
Det är tyvärr så här det ser ut i stockholmshockeyn i dag och många föreningar har precis som vi tappat en hel ålderskull på grund av missnöjda föräldrar. Men jag tror ingen klubb hade tackat nej till att fylla detta "hål" med spelare om tillfälle gavs.

Vårt 01 lag har tillsammans gjort en jätte bragd då de tillsammans har lyckats vinna en av de största cuperna som man kan spela som ungdomsidrottare. De tillhör klubben minst lika mycket som alla andra medlemmar även om de råkar ha en annan moderklubb. Deras Täbyhjärta är stort och de krigar väldigt hårt för varandra.

Lyft på hatten och hylla dessa 12 och 13 åringar som lyckats med denna bragd.

Fredrik Nygren

Saturday, January 3, 2015

GIC dag 1

Nu är jag på Göteborgs ishockey cup med team 01 och på min födelsedag bjöds jag på fyra fina presenter i form av fyra segrar mot, Växjö, Malmö, Stjernen och Partille.

I morgon väntar tre tuffa matcher emot, Trångsund, Värmdö och Lerum.

Jag har under dagen fått många gratulationer via sms och Facebook och jag vill tacka alla er som lagt tid åt en tanke på min födelsedag.

Gott nytt år vill jag önska er alla och jag hoppas verkligen att 2015 blir det bästa året någonsin. 15 är trots allt mitt turnummer så jag hoppas att det håller i sig.

Fredrik Nygren