Wednesday, November 27, 2013

Onsdagstorsk!

Ikväll kom säsongens 3e förlust för U16 och denna gången hette motståndarna William Fällström, eller förlåt Djurgården. William var däremot väldigt duktig i matchen och gjorde 3 mål och 1 assist i deras 5-1 vinst.

Även William Lybert i Djurgårdens mål gjorde en väldigt bra match och stoppade 27 av våra 28 skott. Djurgården vann skotten med 31-28.

Det var en jämn match rent spelmässigt förutom första 10 minuterna då Djurgården var bättre. Tyvärr gör vi för lite mål i dag och släpper in för många. Men det är bara att ta nya tag.

Kanadaresan med U16 laget närmar sig med stormsteg och det ska bli kul att åka till mina goda vänner i Toronto igen samt se några härliga NHL matcher. Men bäst av allt ska det bli att få coacha ett svenskt lag i Nordamerika.

No more "chicken Swedes"!
Fredrik Nygren

Monday, November 25, 2013

Reinfeldt på hockey!

Att vår statsminister Fredrik Reindfeldt brukar gå på Djurgårdens matcher i fotboll visste nog de flesta men att han var på matchen mellan Täby och SDE U16 var inte lika vanligt.

Snarare var han på sin dotters fotbollsmatch på planen utanför men enligt säkra källor så stannade han en stund i ishallen och tittade lite på matchen med sina livvakter och verkade intresserad.

Du är välkommen på fler matcher Fredrik och vi bjuder dig på ett säsongskort i Tibble ishall.

Fredrik Nygren


Skickat från min iPhone

Sunday, November 24, 2013

Svensexa!

Winnerbäck konserten var riktigt bra och trots över två timmar på scenen så kändes det mycket kortare. Vilket ofta är ett tecken på att man har roligt eller att det är väldigt bra.

Igår lördag hade vi svensexa för en av mina närmare vänner Kristoffer som är en gammal avdankad hockeymålvakt. Det vart en lyckad och trevlig kväll innan bröllopet nästa helg.

På isen spelades det många matcher och jag tillbringade söndagskvällen i Tibble ishall och mötet mellan Täby 98 och SDE. Matchen vann vi med 3-0.

Fredrik Nygren

Friday, November 22, 2013

Höstmörker!


Det fanns en tid då jag tyckte om hösten väldigt mycket och såg den nog som min favorit årstid och visst har fina höstdagar sin charm med sol och färgglada löv där även en mörk dag med regn och rusk kan vara riktigt härlig. Men att det skulle vara min högst rankade årstid är inget annat än en stor lögn för mig själv om något melankoliskt och vemodigt mysigt. Man ska nog vara i ett visst tillstånd för att uppskatta hösten mer, lite olyckligt kär och väldigt filosofisk i sitt tänkande men just nu är jag varken det ena eller det andra. Jag mår bra i tillvaron och trivs bra på mitt jobb och dagarna passerar snabbt förbi, men jag blir trött av detta mörker utanför mitt fönster. Inget mysigt i det utan bara ett jobbigt mörker som inte ens bjuder på en tillräckligt härlig kyla som kör att du får knäppa den varma jackan hela vägen upp till hakan och andas ut stora moln ur din mun.

Nu är det dags för vintern att göra sitt inträde och färga marken vit med snö och lysa upp den just nu mörka tillvaron. Jag vet nu med säkerhet att sommaren är min bästa årstid och det är väl ingen hemlighet att man då och då längtar dit, även om den stressfyllda tillvaron med hockey dygnet runt är näst intill bortblåst för en stund. Men en solig vinterdag med skridskor på sjön och en varm kopp kaffe är riktigt bra det också.

I kväll styr jag mina steg mot Johanneshovs Isstadion där min kära Morfar en gång i tiden slet för sitt levebröd. Nu får Lars Winnerbäck lysa upp den mörka höstkvällen och göra den till något mysigt och kanske så får jag tillbaka lite av de där känslorna när jag faktiskt tyckte om denna tid väldigt mycket.

Lev väl,
Fredrik Nygren

Sunday, November 17, 2013

Veckoslutet!

Det vart ett härligt veckoslut med vinst mot Almtuna 99 med 3-1 och återigen tog vi över serieledningen. Det var en underhållande match där Almtuna började bäst men vi tog över efter tio minuter och gjorde två snabba mål i slutet av första perioden.

I den andra perioden så reducerade Almtuna till 1-2 i powerplay, men vi kontrollerade matchen väl och kunde även sätta 1-3 målet i slutet av matchen.

Även i Division 2 så vart det seger mot AIK med 4-2, där vi vände ett 0-1 underläge efter första perioden.

Nu blir det en kopp te och solsidan!

Fredrik Nygren

Saturday, November 16, 2013

NHL spel!

Fredags kväll och U16 match mot Huddinge och seriefinal. Båda lagen saknar spelare på helgens regionscamp, Täby sex stycken och Huddinge fyra. Men oj vilken match publiken bjuds på trots denna frånvaro, de spelarna som spelar matchen bjuder på högklassig underhållning och domare Woodbridge håller en bra nivå. Tyvärr så vinner Huddinge med 7-5.

Lördags kväll och ett stort revanschsug mot serietrean Haninge. Återigen en rolig och underhållande match där vi vinner med 6-2.

U16 Div 2 vinner mot Almtuna med 6-4 och i morgon är det dags för två stycken U15 matcher.

Annars hade jag två grymt roliga träningar idag. På den andra körde jag träning med fyra stycken 99or och 00or och på andra sidan fick 03orna träna och sedan slog vi ihop det hela och hade en underbart NHL spel.

Fredrik Nygren

Wednesday, November 13, 2013

Williams Debut!

Så var det äntligen dags för William Nylanders debut i SHL för Modo.

Det vart succé direkt och William stod för en assist i 2-1 segern mot Örebro.

Stort grattis Wiwi!

Fredrik Nygren

Sunday, November 10, 2013

Regionscamp!

Nästa helg åker ett gäng 98or på regionscamp. Från Täby har vi sex stycken spelare representerade vilket är mycket roligt tycker jag. Stort grattis boys!

Denna helg var de dock med och spelade två stycken matcher i U16 div.1 där vi först slog Boo med 13-0 för att sedan spela 2-2 mot Djurgården ikväll. En match som gick till förlängning där vi hade ett ribbskott, istället får Djurgården en chans som man förvaltar med några sekunder kvar och snor bonuspoängen.

Vi spelade även två matcher i U16 div 2 där vi vann en och förlorade än.

U15 hade också matcher denna helg, en 1-2 förlust mot Djurgården i div.1 och 2 oavgjorda matcher i division 2.

Mycket matcher med andra ord och nu är jag hemma 23:00 efter en fartfylld helg.

Nästa helg blir lika fartfylld den.

Fredrik Nygren

Wednesday, November 6, 2013

Håkan Hellström!

Efter sju raka vinster i U16 Div.1 så kom den första förlusten och det vart kanske lite överraskande för många Södertälje som fick stopp på vårt segertåg. Nu gäller det att ta fram blåställen igen och börja inse att det inte finns några lätta matcher.

Vi var sett över hela matchen bättre än Södertälje och vann skotten med 48-26, men Södertälje var effektivare och satte sina chanser som vi bjöd den på efter slarv.

Södertälje krigade hårt i defensiven och hade en storspelande målvakt längst bak som räddade kvar dem många gånger och såg till att laget vann med 3-2.

Nu väntar en intensiv helg med 2 matcher mot Boo och Djurgården.

Jag avslutar dagen med Håkan Hellströms textad från de fyra årstiderna: "Du kan inte vinna jämt, nån gång måste du förlora igen."

Fredrik Nygren

Sunday, November 3, 2013

Sovmorgon!

I morgon tar jag sovmorgon så länge jag vill. Nästan i alla fall, ett lunchmöte vid 12 är det första jag har bundit upp mig till. Jag är helt slut efter en veckas höstlovscamp samt en helg med 13 timmars arbetsdags fredag till söndag. Men jag somnar nog med ett leende ikväll trots allt och kan vakna till två stycken serieledningar i U15 och U16.

Det ska dock tilläggas att de bara har spelats två omgångar i U15 serien, men efter kvällens 3-2 seger mot AIK så är vi det enda laget med 6 poäng. Killarna stod för en kanoninsats mot ett väldigt duktigt AIK. Vi krigade till oss 3 poäng i denna match.

Grattis Västerbotten till guldet i TV pucken och grattis även till Västergötland och Stockholm för era medaljer. Jag har försökt att följa slutspelet så mycket som möjligt mellan alla aktiviteter, men det vart mest SVT play på mobilen.

God natt,
Fredrik Nygren

Saturday, November 2, 2013

Back to back!

I kväll vart det ytterligare en match i U16 div 1 då vi mötte Åkers/Strängnäs. En match som skulle ha spelats förra veckan men som flyttades till idag. Vi vann med 10-3 och får nu vila tills onsdag innan det är dags för match igen.

Jag har fått lite frågor om hur det har gått för våran spelare som åkte på smällen i går. Han är på benen och har ont i axeln, men huvudet och nacken klarade sig utan större skador. Vi hoppats att han kan vara tillbaka snart.

Fredrik Nygren

Grattis Adam!

I går gjorde ytterligare en av mina gamla adepter debut i SHL.

Denna gång var det Adam Brodecki i Brynäs som fick spela från start i förlustmatchen mot HV71 när Daniel Brodin var sjuk. Adam spelade 10 minuter och hade ett farligt skott på mål. Han hade -1 i statistiken men målet kom på andra sidan.

Han fick även en klubba över munnen som resulterade i en sprucken läpp och 2 trasiga tänder.

Det kostar att ligga på topp,
Fredrik Nygren

Friday, November 1, 2013

En bra domare!

Avdelning bra domare så måste jag ge kvällens domare mellan Täby U16 och Almtuna, Patrick O'konnor högsta betyg från början till slut!

Han kommer in och hälsar innan matchen och berättar lite om sig själv och sina regeltolkningar. På isen har han en grym dialog med spelarna och ledarna om det behövs. Han är tydlig i sin kommunikation och har ett väldigt bra kroppsspråk på isen. Är även konsekvent i sina bedömningar och gör lite väsen av sig under matchen.

Efter matchen kommer han in och frågar hur det gick med våran skadade spelare som fick besöka sjukhuset efter en tackling mot huvudet.

Matchen då? Ja den vann vi med 4-2 efter en jämn och spännande match. Men jag hade tyckt att domaren var lika bra om vi hade förlorat. Det blir så bra när man bjuder lite på sig själv. Förra veckan träffade jag tyvärr raka motsatsen till Patrick men det är en annan historia.

En lång höstlovscamp i Täby tog i dag slut och det har vart en kanonvecka med många härliga spelare på isen. Men det tar verkligen på krafterna att spendera hela dagar på isen.

På återseende,
Fredrik Nygren