Sunday, September 30, 2012

Skön hockeyhelg!

En fjärdeplats och bra spel i Bollnäs från tappra krigare på isen från både 97 och 98. Vi fick spela 6 stycken bra matcher och förlorade endast en av dem.

På hemmaplan besegrade team 98 Djurgården med 6-3 efter en bra match och team 97 slog Huddinge på bortaplan med 4-3. Nu drar snart serierna igång och då gäller det att vara på topp. En veckas hård träning sen är det dags för U16 serierna där vi möter Huddinge igen.

Fredrik Nygen

Friday, September 28, 2012

Höstlovscamp 2012!

Som vanligt anordnar jag tillsammans med Täby HC en Höstlovscamp v.44 för spelare födda 97-05 som är indelade i 3 stycken åldersanpassade och nivåindelade grupper. Tränare på campen är jag Gustav Wallner, Rafael Wronski, Gustav Vedsmand (Målvakter) och Roger Engström (Fys).

För mer info eller anmälan maila mig på: nygrenhockey@gmail.com

Turist i tillvaron!


I går var jag ledig, ledig från aktiviteter knutna till min klubb Täby. Men vad gör man om man är ledig då? Man åker till Mälarhöjdens ishall för att titta på Djurgårdens U16 cup där jag fick se Djurgården 97 slå Södertälje 97 med 8-7. Nej, det var inte en tight Handbollsmatch utan en väldigt öppen och underhållande hockeymatch som bjöd på en väldigt massa mål.

Efter denna match tittade jag på Linköping-SDE som inte innehöll lika många mål men 6-3 till Linköping var ett rätt underhållande resultat för en opartisk supporter som jag.

Kvällen avslutades med en J18 elit match i Björkängshallen mellan Huddinge och Djurgården. Jag hade förväntat mig ett högre tempo och mer fysiskt spel men fick se en ganska lugn och behaglig tillställning som dock var väldigt underhållande. Matchen gick till sudden och straffar där Huddinge vann efter mål av Markus Nygren i Huddinge. Kul att det var just han med det magiska efternamnet som fick avgöra.

I kväll åker jag till Bollnäs med U16 Div.2 gänget för en turnering, ska bli spännande.

Fredrik Nygren

Saturday, September 22, 2012

Täby HC

Snart drar serierna igång igen i Mitt I cupen och det känns som att det kommer att bli en kul och spännande säsong för många av Täby lagen.

J18 har fått in 2 nya tränare och många nya spelare som håller på att spela ihop sig med många matcher nu innan serien som blir en tuff serie i Division 1, med många duktiga lag.

U16 tror jag blir en jämn serie där alla kan slå alla med kanske något undantag. Vi tappade några spelare inför säsongen men har fyllt på med många nya och truppen börjar kännas som ett riktigt slagkraftigt lag.

U15 ser riktigt bra ut och med en stor och bred trupp där vi har fått in många nya spelare så kan det bli en riktigt bra säsong.

U14 fortsätter att jobba på och Raffe som har gjort ett fantastisk jobb med killarna under två år har fått in Gustav W vid sin sida. Spelarna är lyhörda och väldigt fokuserade vilket tyder på ert stort intresse.

U13 är just nu på Resport och ska snart spela A-Slutspel. De vann mitt i cupen förra säsongen och många av oss vet att andra året efter en sån succé alltid är tuff. Men med hårt arbete och en noggrannhet så är dom ett lag som kan lyckas.

U12 ser lite tunt ut på antalet spelare i truppen och här vill vi självklart fylla på med nya spelare.

U11 går in på Helplan och det känns spännande att se hur de kommer att gå. De spelade redan förra säsongen helplan med 01orna och har därför en viss erfarenhet.

U10-U9-U8 återväxten ser god ut och med duktiga och engagerade tränare som brinner för utvecklingen så kommer det att gå bra.

Fredrik Nygren

Monday, September 17, 2012

Scandic Cup!

Helgen tillbringades i Sundsvall där vi för första gången i år kunde åka på en cup med ett starkare U16 lag från Täby. Det var de första matcherna där i stort sett alla spelare fanns tillgängliga denna säsong.

I den första matchen mot Ådalen så tillbringade vi 90% av matchen i deras zon och borde vunnit rätt stort. Men målskyttet sviktade och vi vann endast med 3-0.

Match två spelades mot Timrå och vi gjorde återigen en bra match och var det bättre laget men målskyttet gick även trögt denna match som slutade 3-3.

Sedan väntade Sundsvall där vi behövde en poäng för att spela final. Det slutade 5-5 där vi fick igång målskyttet bättre.

I finalen väntade återigen sundsvall och denna match var måltorkan bortblåst. 10-7 vann vi matchen med och guldet var i hamn.

En bra cup med matchtider 3x20 och med två matcher om dagen. Kul att få möta lag som man inte spelar mot så ofta annars.

Fredrik Nygren

Tuesday, September 11, 2012

Femma!

Vinnare i en tuff grupp, obesegrade full tid mot alla TV-Pucks lag vi mötte både innan och under TV-Pucken, har vunnit mot båda final lagen, bästa laget enligt alla vi pratade med, roligast spel enligt många och flest spelare i +\- statistiken.

Trots detta så kom vi bara femma och vi förlorade mot ett för dagen monster i motståndarmålet. Många med mig tycker det är konstigt att inte Marmelind blir bästa målvakt i turneringen efter en sån match. Visst är Sandström i Brynäs grym, men är han lika grym som Marmelind var mot oss?

Jag är glad för Stockholms hockeyn att Stockholm nord vinner turneringen och jag har trots allt tränat 11st spelare i det laget under minst en säsong. Ett stort grattis till er boys, det är ni värda. Men det svider i mitt hjärta att konstatera att vi blev femma.

Detta är även ett historiskt resultat och det bästa någonsin för två Stockholms lag tillsammans. Top 5 har aldrig 2 lag från samma region tidigare kommit. Så ni som tvivlade på en nord och syd uppdelning kanske börjar tänka om.

En fjäder i hatten till Ordförande i UJK på Stockholms Hockeyförbund, Anders Holm som stod på sig och drev igenom detta förslag.

Fredrik Nygren

Friday, September 7, 2012

Orättvist?

Jag har börjat få en uppfattning att alla som såg matchen mellan Stockholm syd och Uppland tycker att det var en orättvis straffseger som tog Uppland vidare till semi. De spelade defensivt i 50 minuter och gjorde det väldigt bra, men bäst av alla var Marmelind i Upplands mål, vilken match han gör. Grymt Daniel, du var enastående!

Detta var den suraste förlusten någonsin i min 22 åriga hockeykarriär och jag har spelat upp matchen många gånger i huvudet för mig själv. Men jag hittar inga större saker jag hade gjort annorlunda om vi fick en ny chans att spela om matchen. Vi följde vår gameplan kanon och allt stämde utan målskyttet. I morgon börjar vi vår nya resa mot femte platsen.

Jag vill passa på att tacka alla er som har skickat sms och kommenterat på Facebook under hela turneringen. Både efter gruppsegern och kvartsfinalen. Ni är helt fantastiska, vilka vänner man har.

Enligt många så var Värmland, Västerbotten och Stockholm Syd favoriter till guldet inför turneringen. Nu är alla dessa 3 lag utslagna och i stället gör Uppland, Stockholm Nord, Norrbotten och Gästrikland upp om guldet.

Nu har vi två matcher kvar och vid två vinster så blir vi femma och blir då även obesegrade vid full tid genom hela turneringen.

Alltid nåt,

Fredrik Nygren

Wednesday, September 5, 2012

1 chans!

Nu har resan börjat och första dagen på turneringen är avklarad. Det blev två vinster av två möjliga.

Match nummer ett spelades mot det väldigt duktiga laget Västergötland där det stod 1-0 till oss efter första perioden. I andra drog vi ifrån och vann med 4-1.

I match nummer två mötte vi Ångermanland och vann med 7-1. Vi gjorde stundtals en riktigt bra match, men slappnade av lite ofta i matchen.

I morgon möter vi Södermanland och Blekinge.

1 chans boys,
Fredrik Nygren

Monday, September 3, 2012

Dan före dan..

I morgon bär det av mot Värmland och 2012 års TV pucks turnering. Vi spelade igår vår sista träningsmatch då vi besegrade IFK Täby HC J18 med 6-3. En nyttig match för oss och vi fick svar på många frågor.

Ikväll har vi en sista träning tillsammans och sedan är det upp till oss att prestera på vår högsta nivå mellan Onsdag och Söndag. Vårt mål är självklart att gå hela vägen, men resan är lång och tuff men inte alls omöjlig.

Hoppas att ni alla håller tummarna för Stockholm Syd under veckan.

Fredrik Nygren

Saturday, September 1, 2012

Läger!


Nu befinner vi oss i Vallentuna och på sista lägret innan TV-Pucken börjar. I dag har vi tränat, spelat match och haft Team Building aktiviteter på kvällen.

Matchen spelades mot Östergötland och slutade med en 8-1 seger för Stockholm Syd. Första perioden var jämn men sen drog vi i från i andra och tredje.

Team Building aktiviteterna gick bra och var väldigt roliga och nyttiga för laget där vi bland annat
 fick besök av en trollkarl som visade grymma korttrick. Det bjöds på många skratt under kvällen och det är viktigt att vi alla trivs tillsammans.

I morgon möter vi Täby J18 som blir vår sista träningsmatch innan turneringen. Den spelas klockan 15.30 i Tibble.

Fredrik Nygren