Wednesday, September 30, 2009

Musik!

I dag var jag tillbaks till vardagen och fullt upp med hockeyn igen. Innan träningen åkte jag förbi en riktigt bra skivhandlare som ligger precis vid rinken, men som tyvärr ska flytta om ett par veckor längre bort. Dom har väldigt mycket musik där, både vinyl och cd. Jag som älskar musik och skivor och hellre köper en skiva än att ladda ner den kan spendera timmar i butiker som denna. Dom köper byter och säljer musik vilket gör att man kan hitta väldigt mycket som annars inte går att få tag på. I dag köpte jag ingen skiva men lyssnade igenom ett par.

Tidigare på dagen hade jag följt matchen mellan DIF och Skelefteå i Elitserien i hockey. Som tur är står hockey krigarna upp bättre än fotbollsspelarna just nu och man fick äntligen njuta av en vinst. Men det är ändå svårt att hitta den riktigt glädjen då man har ångest över fotbollen dygnet runt.

I går ringde min mamma och pratade lite och det var trevligt med ett samtal från henne.

När det var dags för träning så körde jag i dag bara 98 laget på fysen och Dan hade 97orna hela passet. Jag jobbade med 8 olika stationer som innehöll, hopp, benböj, tacklingar, situps, armhävningar, slideboard, slag på medicinboll och biceps. Spelarna krigade på riktigt bra i dag och vi avslutade med en evighetsövning för benen som är riktigt jobbig.

På isen hade jag som vanligt 5 stationer på Tisdagar.
Kamp, Forechecking, Uppspel, Anfallsspel och Passningar stod på menyn, och detta var en av de bättre Tisdags träningar på länge. Vi avslutade med smålgasspel för 98 laget och 97orna jobbade med anfallsspel.

Kvällen avslutades med en middag på Chipotle!
Fredrik Nygren

Tuesday, September 29, 2009

Det gör ont!


Vaknade i morse och begav mig direkt till rinken för en lektion med en spelare från 97 laget. Vi jobbade med postionering och snabba förflyttningar i egen zon. Sedan fortsatte vi med reaktions snabbhet och snabba avslut. Vi avslutade passet med en övning som innehöll reaktion, frekvens och avslut.

Sedan stannade jag på affären och handlade lunch för att se DIF-aik matchen som var en av de värsta matcherna i år. Så himla tomt känns det, Djurgården plågar mig alldelles för mycket just nu och det gör ont att se dem vika ner sig match efter match. På lördag kommer jag inte ha chansen att se matchen mot Trelleborg och detta ger föhoppningsvis tur och dom lyckas vinna igen. För just nu leder detta rakt ner till superettan.


På kvällen åt jag middag på Tapai Tokyo för att sedan se en film med Micke på kvällen.


God kväll!
Fredrik Nygren

Monday, September 28, 2009

Ingen bensin kvar!

Min match slutade med vinst 8-5, vi gjorde en riktigt stark insats och hämtade igen ett 0-3 underläge. Jag hade en hyfsad kväll med 1 mål och 2 assist.

Jag tog helt slut efter 1 period, gick ut full fart de 3 första byterna och körde stenhårt. Men sen tog bensinen slut. Jag borde dock gjort fler mål, hade nog 12 skott på mål och 6 st 1-1 situationer. Men det var kul att spela igen!

Nu har jag även analyserat förlusterna i helgen och börjat planera för veckans träningar.

Jag önskar mig en DIF seger i morgon mot solna bk på Råsunda 19.00 svensk tid.
Fredrik Nygren

I motgång föds vinnare!

97 laget hade ytterligare en tung förlust i morse då vi 7.20 mötte Suffolk igen som var heltaggade och åkte mer skridskor än oss. Då tog vi dumma utvisningar och satt utvisade 10 av 15 minuter i första och 6 minuter i andra därför stod det även 3-0 till Suffolk. I 3e tog vi över matchen helt och hållet och bjöd på en otrolig energi. Vi gjorde 3 mål och hade bud på många fler men tyvärr kontrade dom in en puck så dom vann matchen med 4-3.

Detta gillar ju inte föräldrarna som förväntar sig vinst i alla matcher, i dag stod en av dom i och iaktog varenda steg på vår uppvärming utan ett ord.
Vi gör en dålig match i 2 perioder, men tar med oss den tredje då vi spelade riktigt bra. Senare på eftermiddagen tittade jag på gårdagens match på dvd och kan konstatera att vi gör en bra match, men att de individuella misstagen kostar oss alldelles för mycket. I anfallszon slår vi bort alldelles för många puckar i stället för att ha tålamod och skydda pucken och söka fria spelare. I uppspelen slarvar vi med den första passen och i powerplay dribblar vi bort pucken i stället för att passa den.

Men i motgång utvecklas man som mest och söker vägarna tillbaka till framgång. Är man ständigt i medgång så är det lätt att man blir bekväm. Nästa helg har vi en stor tunering så det är 3 viktiga träningar framför oss i veckan.

98 laget vann båda sina matcher i helgen med 5-3 och 7-5, så det var ombytta roller sett till förra helgen. Starkt jobbat, det bjöds på väldigt många fina mål och ett härligt anfallsspel. Jag hade inför helgen ändrat lite i kedjorna och vi fick tillbaka de 2 spelarna som saknades sist. Detta skapade med harmoni och ett starkare lag. Även här spenderade vi väldigt mycket tid i utvisningsbåset, nästan halva matchen.

Nu ska jag i väg till rinken och spela min andra lig match med "Rebels" i vuxen serien!

Hårt jobb!
Fredrik Nygren

Sunday, September 27, 2009

Ner, upp och ner igen!

Nu är alla matcher färdigspelade och det gick väl inget vidare.
Det började ju med DIF som direkt efter mitt förra inlägg släppte in ett mål från Modo i övertiden och förlorade matchen.

98orna gjorde dock en bra match i dag och vann med 5-3, stor matchvinnare blev Jack som gjorde 4 mål i denna match. Väldigt kul för honom och laget.

Sean vart utsedd till en av 3st kaptener i 98 laget.

97 laget gjorde en ok insats där den nyblivne assisterande kaptenen Joey visade vägen. Men torts 2-1 ledning med 9 minuter kvar så vände Suffolk och vann med 3-2. Tung förlust för ett lag som är väldigt vana att vinna från förra året. Nya tag om några timmar, 7.20 är det dags för revansch. 98orna spelar strax efter.

Jag ska försöka sova så jag orkar upp i morgon!
Fredrik Nygren

Saturday, September 26, 2009

3-3!

I dag är det dags för matcer med båda lagen mot Suffolk Hockey som jag inte vet så mycket om på 98 nivån. Men 97 laget verkar dock starkare denna säsong och har gjort bra i från sig så här långt av säsongen. I 2 av deras matcher har dom gjort hela 7 mål varav en match var Clippers som var riktigt bra förra året.

Så det kan nog bli tuffa matcher denna helg.

Just nu lyssnar jag på webradion och följer DIF-Modo som just nu är i förlängning efter 1-1 i full tid. Ragnarsson och Forsberg fick nyss varsin utvising så nu ska det spelas 3-3 i 2 minuter, spännande.

Jag återkommer i kväll med våra resultat!
Fredrik Nygren

Friday, September 25, 2009

Mörker!

Totalt mörker efter DIFs förlust mot Halmstad, det går inte ens att förklara vilken obehaglig känsla som infinner sig när Halmstad gör 2-0. Jag ville inte se eländet men kan samtidigt inte stänga av då hoppet inte vill överge mig. Inte mycket talar för att det blir poäng mot gnaget på Måndag men det behövs verkligen om det ska fortsätta vara spännande om det blir förnyat kontrakt eller inte. DIF slutar spela fotboll efter 2-0 målet, eller redan i andra halvlek har man slutat. Så jobbigt och så trist, vart tog cupkänslan vägen som spelarna pratade om inför varje match i slutet.

DIF hockey spelade som det verkade en underhållande match som slutade 7-6 till Hv71, 7-6 i en elitseriematch, det måste varit länge sen. Tidigt undeläge med 0-3 hämtas igen och man tar även ledningen så 7-7 hade nog varit ett mer rättvist resultat om man tittar på skotten som slutade 31-31. Stort grattis till Marcus Kruger som gjorde hela 5 poäng i dag för Djurgården, imponerande även för Bremberg som alla trodde DIF skulle sakna så mycket.

På kvällen hade båda lagen träning inför matcherna i helgen. Det jobbades mycket met spelvändingar och backchecking i dag samt mycket passningar.

Vi ses!
Fredrik Nygren

Thursday, September 24, 2009

Home School!

I dag hade jag ett pass med 3st spelare som går sin skola hemma vilket betyder att dom har mer tid över för att träna hockey. Så jag kommer att jobba med denna grupp varranan vecka under dagtid. Det är alltid kul att vara på isen och jobba med nya spelare som gillar att träna. Vi jobbade med teknik, koordination, skott, kamp och reaktion. Dom jobbade på bra under en dryg timme och var nöjda med passet.

Sedan mötte jag Drew och Josh som jobbar på rinken för en lunch.

På kvällen hade jag träning med 97 laget där jag kom 5 minuter sent på grund av riktigt dålig trafik. Det tog mig över en timme att komma till rinken när det bör ta högst 40 minuter, så min assisterande coach John fick starta med lite 2 mål. Sedan vart det teknik resten av passet med mycket passningar och vändingar.

I morgon är det en väldigt viktig DIF match mot Halmstad hemma på Stockholm Stadion, skulle DIF lyckas vinna så går vi om bajen i tabellen och det vore ju riktigt kul.

Sjung för gamla Djurgårn nu!
Fredrik Nygren

Wednesday, September 23, 2009

Kaos hockey!

I dag hade vi träning med båda lagen på Rockville.
På fysen körde jag 97 laget och Dan 98orna, 97orna jobbade i gymmet och började lätt jobba med skivstång. Det är kul att se Josh som är minst i laget men bland dom starkaste på styrkeövningar. Vi avslutade fyspasset med brottning som dom verkligen älskade, det vart tuffa och fysiska matcher.

På isen började jag med stationer där de 2 första var 2-2 spel under tekningscirklarna, där 2 forwards skulle försöka ta sig in på mål från hörnet medan backarna spelade man-man. Det funkade bra. I mitten tränade vi på att skydda puck med offensiva tacklingar, sedan hade vi en skott station och en med cycling i anfallszon.

Efter detta delade vi upp lagen och jag jobbade med 97 laget på ena sidan där vi jobbade 5-5 och tränade försvarsspel, uppspel, forechecking och anfallsspel.

Vi avslutade hela passet med kaos hockey över hela banan. Denna sista övning tillbringade mycket skratt, så det var bra.

På kvällen såg jag Wallander-Tjuven som var riktigt bra.

I morgon har jag lektion med 2 spelare klockan 10 och sedan träning på kvällen.

Sov gott!
Fredrik Nygren

Tuesday, September 22, 2009

Tänk om jag ångrar mig och sedan ångrar mig igen!

Det var behövligt med en vilodag.

Därför tackade jag nej till kvällens hockey spelande och passade på att göra lite jobb hemma på datan, det var blandannat mycket email att svara på efter helgen.

Jag har nu börjat lyssna in Winnerbäcks nya skiva, "Tänk om jag ångrar mig och sedan ångrar mig igen". Jag tycker att den är ganska bra så här långt, med ett relativt nytt sound som jag inte har fastnat för till 100%. Det är nog första gången det händer när det gäller hans skivor, förra skivan hade många svårt med men jag gillade den direkt. Några låtar har dock trillat in högt på min lista redan och här kommer lite tankar låt för låt.

1. Järnvägsspår, är bra med en grym inledning men tappar sedan lite.
2. Kedjebrev, gillar jag skarpt.
3. Ett sällsynt exemplar, har jag inte fastnat för än, lite enformig.
4. Du som reser mig, skön låt med bra sound.
5. Du min vän i livet, här känner jag igen den tidigare Lars mest.
6. Jag får liksom ingen ordning på mitt liv, den första låten jag hörde och den visar vägen för de andra låtarna på skivan.
7. Jag fattar alltihop, här har Lars bytt ut det sista ordet från den bästa låten på Dauguva, men tyvärr är det inte bara ett ord som saknas.
8. Köpenhamn och överallt, en enformig hyllning till Köpenhamn.
9. Fribiljett mot himlen, bra text och sång med lite tråkigt sound.
10. Berätta hur du gör, ingen rolig historia.

Jag är övertygad och hoppas att jag om 1 vecka kommer att älska alla dessa 10 låtar. Det brukar bli så tillslut, men detta är mitt första intryck.

På kvällen åkte jag hem till Micke och vi hade en trevlig hemmakväll, där vi åt en riktigt bra middag alá Michael. Köttfärsås och spagetthi som var riktigt god. Till efterrätt glass och kaffe latte. Sen skulle vi titta på filmen "7 pounds" som var så dålig och konstig att vi bytte till "The Soloist" som i mina ögon var en bra film.
Caps spelade i kväll utan Michael en träningsmatch mot Bufallo och förlorade med 2-1 på hemmaplan.
God natt!
Fredrik Nygren

Monday, September 21, 2009

Hockey match!

Matchen i kväll gick sådär för laget, vi förlorade med 13-6.
Men våran målvakt kom aldrig så 2 mål var i tomt mål, sen dök det upp en målvakt, eller vad man nu ska kalla det.

Skotten slutade 31-28 till dem.

Jag gjorde 3 mål och en assist, så nu vill dom att jag ska spela med dom varje Söndag. Så det blir nog så. Men detta var roligare än den vanliga pick up hockeyn. Detta kändes mer på allvar med riktiga domare och allt.

Tack DIF!

Som Roland skulle sagt efter DIFs 4-1 seger mot BP i dag, Efter regn kommer solsken!

Jag hann med att se matchen i morse på hotellet innan 98ornas andra match för helgen. 98 laget hade en väldigt tuff helg mot seriens bästa lag. New Jersey Colonials förlorade en match förra säsongen i ligan och vann allting. Dom är helt enkelt riktigt bra, men vi kunde stått upp bättre än vad vi gjorde enligt mig. 9-1 och 12-2 i baken, betyder att det finns mycket att jobba vidare på. Tyvärr saknade vi 2 riktigt duktiga spelare som hade kunnat påverka matchbilden till viss del.

97 laget hade en bättre helg och vann med 5-4 och 7-0.
I dagens 7-0 seger hamnade jag i en het ordväxling med motståndarnas assisterande coach. När det återstod 5 sekunder av matchen fick vi en tekning precis innanför blålinjen. Jag ville då prova en teknings varriant för att se om det skulle lyckas. När jag kallar på dommaren och gör Timeout tecknet är det någon som skriker "Stupid" till mig och anser att jag är en jävla idiot. Jag blir verkligen irriterad och kan inte förstå varför han kallar mig detta och kallar honom ännu värre saker tillbaka. Dommaren ger mig då en utvisning men erkänner att han inte hörde vad deras coach sa.

Jag kan förstå på ett sätt att dom blir irriterade om dom tar min Timeout på fel sätt. Men jag skulle aldrig få för mig att håna en motståndare, och hade ingen förolämpande avsikt med min timeout. Jag är ledsen att deras lag tog det på fel sätt men är fortfarande osäker på om jag hade tagit det på samma sätt. Jag har tagit Timeouter som denna förut.

Stippe och Peppe minns nog den matchen mot Nyköpings 94or när vi ledde med 8-1 med 20 sekunder kvar och vi har en tekning i egen zon. Jag tog då timeout och provade en lyckad varriant. Inga hard feelings efter det.

Vad händer när det står 1-1 och vi får en tekning i samma läge nästa gång? Då kan det vara bra att ha tränat på det i en matchsituation.

Nej det vart ingen "Handshake" med denna dåre till coach i andra laget.

Nu ska jag ge mig av för att spela en Leauge Game i Adult Leauge, Div A. Ska bli väldigt kul och spännande med en riktigt match för min del.

Lämna gärna kommentarer om jag gjorde rätt eller fel med min timeout i era ögon? Intressant att höra åsikter från andra människor än mig och den andre coachen.

Fredrik Nygren

Saturday, September 19, 2009

Vilse!

Nu är det Lördag morgon och jag ska ge mig av strax till New Jersey.
För de första lig matcherna för båda lagen mot Colonials, ska bli kul att det drar igång igen.

Gårdagen var lugn och uppvilande. Jag startade dock med en tänkt 20 minuters jogg som dock blev till 40 minuter då jag sprang vilse. Lite panik uppstod då jag inte hade någon telefon med mig. Men jag sprang tillbaka samma väg som jag kom och då gock det ju bra, men området var verklien större än vad jag trodde.

Jag kommer hålla er uppdaterade med resultat under helgen.
Fredrik Nygren

Thursday, September 17, 2009

Nyls back in town!

Jag var förbi Kettler i dag och tittade på Washington Capitals träning och sista matchen på campen. Vita laget med blandannat Bäckström och Ovechkin mötte blåa laget med blandannat Semin. Vita laget vann med 9-5, men jag gick efter 2 perioder då det stod 8-4. Varmalov som slåss om förste platsen i mål släppte in 9 mål, jämnfört med sin konkurents 5. Kan bli en tuff match mellan dessa målvakter. Jag håller på Theo med sin rutin och högsta nivå.

Sedan var jag hemma hos Micke en stund och pratade lite och just nu blir han kvar här i DC, vi får se om det händer något annat snart eller inte. Caps säger ju i tidningarna att dom vill bli av med honom och ska försöka göra en del med ett Europeiskt lag, men vi får se hur det blir med det. Det var i alla fall trevligt att träffa honom igen, och han ser riktigt bra ut på isen.

På kvällen hade jag träning med 98orna och i dag var det ett teknik pass och vi körde mycket olika vändingar med puck. Snurrar, frånvändingar, finta bak och gå fram mm. Dom skötte sig bra så vi avslutade med en rolig skridsko tävling där det förlorande laget fick plocka puckar.

Sen hade jag ett kärt återseende med mitt gamla 96 lag och jag höll ett teknik pass för dem också. Vi tränade mycket på passningar och sedan snabbhet i sidled. Det var verkligen kul att se dom igen och dom verkade glada att se mig också.

På vägen hem fick jag punktering och fick ringa en pappa i 96 laget som hjälpte mig att byta däck mitt på motorvägen, vid väggrenen.

See ya!
Fredrik Nygren

Wednesday, September 16, 2009

Dagens träning!

Träning med båda lagen i kväll.

Först fys där jag tog ena laget och Dan andra laget utomhus. Jag jobbade med viktkakor med övníngar för ben. Jag tyckte att alla spelare i båda lagen jobbade på riktigt bra i dag så det var motiverande för mig som tränare.

På isen var jag själv med drygt 30 spelare, men det är viktigt att hålla alla sysselsatta och det lyckades jag med genom sedavanliga stationer. 5 stationer där de jobbade på bra men såg trötta ut efter en hård fysträning. Station 1 med passningar ut från egen zon, där de avslutade 2-1. Station 2 var en skott och skridskoövning där man vände från framlänges till baklänges efter första skottet och fick en ny pass för ett nytt skott, för att sedan stanna framför mål för nästa spelare. Station 3 byggde på frånvändningar och tempoväxling med skott. Station 4 var snabba svängar och inbrytning på mål. Station 5 var teknik träning i högt tempo runt däck och konor.

Mycket rörelse och energi på isen med andra ord.

Sedan vart det smålagsspel där det såg väldigt segt ut för dagen, så då avslutade vi med riktigt tunga intervaller. Innan dessa sa jag att dom som inte ville åka skridskor kunde kliva av, men alla valde att stanna så det gladde mig mycket. Jag hade iof inte förväntat mig att någon skulle kliva av.

I helgen börjar de första seriematcherna och det gäller att vara redo, då börjar allvaret!
Fredrik Nygren

Tuesday, September 15, 2009

Team Maryland vs Jr Knights!

Här är ett sammandrag från den första matchen mot laget som slog oss i finalen.

http://www.youtube.com/watch?v=jiDh45GFMDs

Fredrik Nygren

Team 97!

vs. ESA 9-12-2009


1P: http://www.youtube.com/watch?v=iZ1dSkySoFw
2P: http://www.youtube.com/watch?v=5fW7zwIug9s
3P: http://www.youtube.com/watch?v=C16v670mOxU

Fredrik Nygren

Gråa dagar!

En mörk dag för alla människor med ett Djurgårds hjärta.
Det mesta denna dag har kretsat kring matchen mot Malmö och jag har ingen större lust att varken skriva eller prata.

Jag hade trott i min livligaste fantasi att någon högre makt skulle låta mig njuta lite efter den tunga final förlusten med 97 laget. Men det finns varken några gudar eller högre makter i denna värld. Det finns bara en verklighet och nuet, och DIF fotboll lyckades inte ta 3 poäng i dag mot Mff.

God natt!
Fredrik Nygren

Monday, September 14, 2009

Surt sa räven!

Det ville sig inte för 97 laget i dag. Vi spelade 2-2 i en ur tuneringsperspketiv sätt obetydlig match mot Team pittsburgh efterssom vi redan var klara för final. Men vi vill alltid vinna så det var ett nederlag, men vi kom tillbaka efter 0-2 i baken efter första perioden.

I finalen spelade vi hyfsat mot Jr Knights som vi slog i gruppspelet men hamnade i underläge och kvitterade gång efter gång upp till 3-3, sedan gjorde dom 4-3 och vi lyckades aldrig kvittera och i stället gjorde dom 5-3 i öppen kasse. En tung förlust som jag tog väldigt hårt, jag tyckte vi var det bättre laget och förtjänade att vinna denna match. Men trots dominans i skott statistiken så räddade deras målvakt dem många gånger, samtidigt som bjöd på många individuella misstag som gav dem öppna chanser. Det kändes som att Knight spelarna ville vinna mer än våra spelare i dag. Surt sa räven!!

98 laget gjorde en riktigt bra helg och vann 3 av 3 matcher och sista matchen slutade 8-2 till oss. Starkt att komma tillbaka på detta vis efter den bly tunga helgen i Boston. Men dom visade att dom ville klättra högre upp för berget.

Så var Tv-Pucken avgjord och det glädjer mig att Stockholm vann och som jag sa från första början så skulle dom vinna om dom spelade sina kort rätt. Det gjorde dom och mycket kan dom tacka en amerikansk bosatt målvakt i Dansk som var grym. Fille Sandberg var riktigt underhållande att se i finalen också, både på isen och under intervjuerna. Jag fick även rätt på mitt top 3 tips efterssom Göteborg vann Bronsmatchen.

Ett stort grattis till alla spelare i Stockholm!

I morgon är det bara fokus på en sak, 3 poäng är ett måste på Stockholm Stadion! Skulle Live Streamen på Canal + inte fungera i morgon blir jag tokig!

Sov Gott!
Fredrik Nygren

Sunday, September 13, 2009

4 wins!

Now I am at the hotel and is on my way to go to bed. This is an asmericabn computer so I write in English.

My teams have played good and won all the games so far. 97 won with 5-0 and 5-3 and 98s won with 11-2 and 5-3. Everyone is playing much better and is working together more as a Team.

I was wrong with my Guess about resport Trophy since both JHC and Stocksund were loosing there quarterfinals. But I was right about Tv-Pucken and tomorrow there is a championship game between Stockholm and Skane and Goteborg is in the game for 3rd place.

Good night!
Fredrik Nygren

Saturday, September 12, 2009

Min analys!

Då var det dags för lite Tv-Pucks tittande och jag såg 2 av dagens matcher.

Skånes match mot Gästrikland där Skåne var det bättre laget hela matchen och det var aldrig något snack om att de skulle vinna. Visst var det lite nervöst i början och då vart det ett billigt baklängesmål. Men Skåne var snabbare, starkare och mer tekniska än Gästrikland som tyvärr inte hängde med. Killberg såg riktigt vass ut på och hans fart är det många som saknar. Även Bergling som jag känner sen jag coachat honom i ett select lag såg även hann bra ut och bjöd på en underbar teknings varriant.

Sen var det dags för Stockholm mot Dalarna eller ska jag säga Dansk (Sthlms Målvakt) mot Forsberg (Dalarnas bästa spelare). Denna Forsberg hade lekstuga med Stockholms backar i första perioden som stötte väldigt högt upp i banan utan understöd från någon forward. Detta ledde till att Forsberg bjöds på blandannat 2 frilägen som dock Dansk kunde rädda. Dalarna var utan snack bättre än Stockholm i första perioden och Stockholm får tacka Dansk för hans fina målvaktsspel. I andra är det helt klart ombytta roller och Stockholm spelar ut Dalarna fullständigt och Forsberg försvinner helt ur matchen. Stockholm spelar med 3 kedjor hela matchen och jag såg aldrig de 4 extra spelarna på isen en enda gång. Första femman från SDE hade väldigt mycket istid, även om jag tycker att de andra 2 kedjorna skapade lika mycket. Men dessa 5 SDE spelare känner varandra väldigt väl och har spelat ihop i över 2 år. Det var även dom som gjorde det avgörande 2-1 målet.

Sedan gav jag mig ut på en jogging runda och vädrarde tankarna lite infö helgens tunering med mina lag. Sen mötte jag upp Jason för en lunch och smakråd när han köpte nya skor.

På kvällen klippte jag mig innan jag hade middag på Tapai Tokyo!

Jag åker 6.00 i morgon bitti så jag ska försöka sova strax.
Fredrik Nygren

Friday, September 11, 2009

Dagens klurighet!

Vad gör man när en förälder anmäler sin sons frånvaro sista träningen innan match på grund av att föräldern inte har någon lust att skjutsa honom? En knepig fråga som inte är helt lätt att svara på. Men enligt mig blir det nog en liten stund på bänken för spelaren i fråga. Inte för att det är spelarens fel utan för att visa föräldern att det inte är okej med en sådan frånvaro anledning på den nivån. Vad hade ni gjort?

I morgon sänds Tv-Pucks kvartsfinalerna online på Svt Play och det ska bli väldigt kul att få se lite svensk hockey på den höga nivån. Det ska även bli väldigt intressant att få se sina gamla spelare som jag inte har sett på väldigt länge. Jeppe och Krille gör mig inte besviken!

2 långa träningar på kvällen, nästan 2 timmar med båda lagen. 97 först ut där vi startade med 5-5 spel för att sedan dela upp backar och forwards. Dan var med och jobbade med backarna och jag jobbade med forwards. Sedan tränade vi Powerplay och Box play för att sedan avsluta med lite straff tävlingar.

98 passet började med svåra skridsko övningar där jag ville träna upp deras balans i en väldigt djup postion. Sedan spelade vi 3-3 helplan för att sedan gå tillbaka till skridskor, även på denna träning delade vi upp backar och forwards efter ett tag. Lite PP hann vi också med innan träningen var slut.

I morgon är det ledigt innan det bär av till Pittson på Lördag morgon!
Fredrik Nygren

Thursday, September 10, 2009

999!

I dag var det den 9/9 -09, en väldigt unik dag.
Men inte så mycket att rapportera, ett nytt besök på Ikea innan träningen.
Var tvungen att inhandla en liten bokhylla och några småsaker, sedan vart det så klart lite köttbullar.
Det var i dag 97 träning kombinerad med målvaktsträning i en zon. Innan träningen stod jag redo vid entren med teknik kulor och gjorde lite övningar för spelarna innan det var dags för is.

Under de första 30 minuterna tränade vi teknik och skridskoåkning, sedan gjorde jag fyra stationer varav en bestod av skott på målvakterna som målvaktstränaren bestämde.

De andra 3 var, skridsko vändiningar i hög fart, teknik i en cirkel och 2-2 utan målvakt i mittzon. Sista 15 minuterna av passet spelade vi smålagsspel med avlastare på blå, där det är viktigt med trafik framför målvakten.

Jag tyckte det flöt på bra i dag och det var nyttigt med ett rent teknik pass.

I morgon har båda lagen träning!
Fredrik Nygren

Wednesday, September 9, 2009

Äntligen!

I dag var vi tillbaks i träning igen och det kändes riktigt kul och inspirerande. Spelarna var på bra humör och sä även deras coach. 98 laget hade första ispasset och vi körde rätt mycket teknik i början för att sedan träna 1-1 med inbrytningar och backarnas uppgift i 1-1 situationer. Det gick rätt bra tycker jag, det vart även några vändor 5-5-5 så klart.

Vi avslutade med lite 2-2 spel på liten yta, där fysik och kamp var de största bitarna jag ville åt.

Sen vart det fys med båda lagen som innehöll teknik, löpning och styrka.

97 laget såg stundtals riktigt bra ut på isen och jobbade som vanligt hårt. De fick också nöta en del teknik i början. Vi hade Jerad på besök från 96 laget som är en riktigt duktig spelare med en underbar inställning.

I helgen åker vi till Pittston för en liten mini tunering med båda lagen, det känns som att vi är på uppgång och kan ha en bra helg med båda lagen.

I morgon börjar TV-Pucken och Resport Trophy hemma i Sverige och det ska bli väldigt spännande att följa matcherna och dramatiken i båda tuneringarna.
Topp 3 i Tv-Pucken blir:
-Skåne
-Stockholm
-Göteborg

Outsider:
Värmland

Mvp:
Sebastian Collberg

Resport Trophy:
-Järfälla
-Stockan
-Färjestad

Outsider:
Huddinge

Mvp:
Gustav Blom

Bedtime!
Fredrik Nygren

Tuesday, September 8, 2009

Svenska Köttbullar!

En tripp till Ikea och njuta av det svenska är aldrig fel och det passade bra i dag då det har varit Labor Day i staterna och folk är lediga. Det var mycket folk som tänkte som jag som befann sig på Ikea denna dag. Men det skulle inte hindra mig från mina köttbullar med mos, så jag stod i kö i 15 minuter innan jag fick min goda lunch.

Efter lunchen gick jag en sväng i butiken och inhandlade lite saker, blandannat lite svenskt godis.
Ikea sätter verkligen Sverige på amerikaners världskarta då alla säger "Swedish meatballs" hela tiden och aldrig bara meatballs.

Jag åkte sedan hem till familjen Lackner och planerade lite för Thanksgiving campen som vi troligtvis kommer att ha här i DC. Det gick bra och vi ska besätmma under veckan om det blir av eller inte.

På kvällen spelade jag match igen med lite annat folk i Virginia, denna gång var inte nivån lika hög som sist, så jag gjorde 4 mål och 5 assist. Men det var riktigt kul att få spela och ha roligt. Jag och Pontus som är svensk och bor i Virginia bildade en farlig kedja tillsammans med en annan spelare. The Swedish meatballs line.

I morgon är det entligen dags för träningar igen!
Fredrik Nygren

Monday, September 7, 2009

Böcker!

Inte mycket att rappotera i dag förutom lite planering inför kommande hockey vecka. Det ska bli riktigt kul att dra igång igen på Tisdag efter denna trista ledighet som dom kallar Labor Day weekend.

Jag spenderade några timmar i en bokaffär och köpte en hockey bok som verkade intressant. Det som är bra i bokaffärena är att man får läsa böckerna på plats om man vill, så vissa människor läser ut böckerna på plats under ett par timmar. Det gör ju inte jag direkt men man hinner bläddre igenom och se om den är intressant.

Det gick inget vidare för Tre Kronor i senaste tuneringen, storstryk mot Finland i sista matchen och en sista plats. Men det brukar ju alltid ordna upp sig i de större mästerskapen när de bättre spelarna är med. Men jag tycker att vi borde ha större bredd än den vi visade upp under denna tunering.

På återseende!
Fredrik Nygren

Sunday, September 6, 2009

Bäckis Back!


I dag tittade jag på Mariannes andra powerskating pass och även om det fortfarande inte var något nytt för mig så var detta pass mycket bättre och innhöll mer skär och teknik än det första.

Jag har i dag även börjat planera för min camp jag troligtvis kommer att ha under Thanksgiving veckan med start 23e November. Är ni intresserade så kan ni skicka en intresseanmälan redan nu.

Sedan träffade jag Bäckis som kom tillbaka till USA i går efter sin sommar i Sverige. Han hade haft en bra sommar men tyckte det var kul att vara tillbaks igen och börja säsongen igen. Dom startar sin säsong nästa Lördag (12/9), men redan på Måndag drar rookie campen i gång där blandannat Anton Gutsafsson är med.

På kvällen hade jag Nicklas och hans mamma middag på PF Chang som är den helt klart bästa resturangen i USA i mina ögon. Är ni här och får en chans att äta där så måste ni bara prova, Lettuce Wraps och Kung Pao Chicken, Så gott...

Lets go Caps!
Fredrik Nygren

Saturday, September 5, 2009

Power Skating!

I dag tog jag en närmare titt på alla TV-Pucks trupper och någonting säger mig att Skåne vinner denna tunering. De har på papperet den starkaste truppen där det finns många duktiga spelare.
Även Stokholm, Göteborg och Småland kan komma högt upp i denna tunering, och jag tror att dessa 3 lag slåss om platserna 2-4.

Men det ska verkligen bli kul att följa utvecklingen i denna tunering och jag hoppa att jag har fel på mina tips och att det blir många skrällar. Mina outsider lag blir Örebro och Värmland.

Jag passade på att åka till Rockville i dag och titta på Marianne Watkins som är en känd Power Skating instruktör här i USA. Det var inget nytt eller särskilt spännande, men hon nöter viktiga och välbehövliga saker med spelarna. Hon har hållt på i 20 år och har hunnit träna både proffs och nybörjare.

På kvällen var jag på bio och såg "Inglourious Basterds" som var bra, men jag hade förväntat mig att den skulle vara ännu bättre.

Nu har jag varit ledig 2 dagar från hockey och har redan fått abstinens.

Sov gott!
Fredrik Nygren

Friday, September 4, 2009

Game Winner!

En relativ lugn dag med en lunch med Johan som åkte till Boston i dag med u18 laget. Dom börjar säsongen på allvar i morgon med en tunering där. Jag som nu är Europa scout för Team Maryland u18 har redan värvat dit 2 svenska spelare under 2 år och hoppas på fler till kommande säsonger. Lär mer på: http://www.teammarylandu18.com/staff.php

På kvällen var det dags för mig att spela match igen och jag kände mig laddad, och det gick väldigt bra så det var kul. Totalt min 3e match här i USA och i kväll avgjorde jag matchen och svarade för ett hattrick och 2 assist, så det var ju väldigt kul. Kanske ska avsluta tränar jobbet och återgå till min spelar karriär. Nej, jag fortsätter nog som tränare trots allt. Men det är kul att spela lite på skoj då och då. Men för dom som spelar ordinarie på Tordags kvällar är detta blodigt allvar och ikväll vart det nästan slagsmål. Så svarta laget var inte helnöjda med att jag avgjorde det hela, men dom vita var desto gladare.

Jag hoppas att alla fick en chans att se länken som jag postade i mitt förra inlägg. Jag har fått en riktigt bra videocoach i 97 laget som filmar alla matcher och ger mig dessa på dvd. Han har även gjort filmsnuttar på Youtube från matcherna. Keep up the good work!

Fick reda på i går att jag inte kan se elitserien över webben i höst. C sports som streamar matcherna för 100kr per match har inte tillstånd att visa dessa utanför Europa, skandal. Allsvenskan i fottboll följer jag ju där men alltså inte hockeyn. Ni får gärna tipsa mig om ni vet något att sätt att se dessa matcher över nätet.

Ses i morgon igen!
Fredrik Nygren

Thursday, September 3, 2009

Videoklipp från helgen!

http://www.youtube.com/watch?v=22Ii92FLBh0

Här kan ni se bitar av våran seger mot Middlesex i Söndags.

Videoanalys!

I dag var det dags för videoanalys för 97 laget efter helgens matcher. Vad vi tittade mest på var lagets omförmåga att spela ut pucken ur egen zon mot de bästa lagen och ytterforwards dåliga placering i egen zon. Forwards kommer gärna ner för djupt i hörnorna och lämnar sina backar själva på blålinjen. Detta leder till att motståndarna får skjuta väldigt mycket på oss.

Videon vart en liten väckarklocka och aha upplevelse för många av spelarna och under kommande träning såg det lite bättre ut när vi tränade liknande situationer. Det vart mycket flow övningar där de måste förflytta pucken snabbt.

98 laget måste mest komma upp i tempo så där försöker jag hålla en hög fart hela tiden så det känner att de pressar sig själva i alla moment. Det såg rätt bra ut och vi avslutade med smålagsspel, blandannat 10 minuter baklänges. Detta för att blandannat få spelarna mer uppmärksamma på isen och lära sig att titta upp och hitta en bättre balans i skridskoåkningen, och tränar du baklänges åkning blir du även bättre framlänges.

På kvällen mötte jag Jason för en god middag på Tapai Tokyo!

På återseende!
Fredrik Nygren

Wednesday, September 2, 2009

Samträning!

Självklart ska jag fortsätta att coacha mina Team Maryland lag. Jag fick nämligen några frågor sedan nyheten i går. High School lagets säsong är bara 4 månader och 3 träningar i veckan dagtid så det kommer att gå bra. Spelarna är födda mellan 95 och 91.

I dag hade jag träning med båda lagen på isen, det är verkligen bra att samträna och man får mycket gjort även om det är nästan 35 spelare på isen. Jag delar upp dom i 5st stationer där vi nöter olika saker, det kan vara allt från teknik till forechecking. Alla får jobba 10 minuter intensivt på varje station innan man byter, på detta sätt får man nästan jobba hårdare än en vanlig helplans träning.

I slutet av träningen fick dom åka riktigt mycket skridskor, det var väldigt tufft och jobbigt för dem. Men samtidigt nyttigt då de får dem att inse vilket hårt arbete det krävs för att komma närmare de bästa lagen i landet.

På kvällen såg jag en av våra 97 matcher från helgen på DVD, det ser stundtals riktigt bra ut men det finns mycket att jobba med också.

Sov gott!
Fredrik Nygren

Tuesday, September 1, 2009

High School Coach!

I dag var en typisk dagen efter dag, då man är trött och sliten. Tröttheten och sltheten berodde på den långa helgen i Boston där jag coachade 8 matcher. Det var en väldigt tuff tunering som tog mycket hårt på psyket och energin.

Därför var det väldigt skönt att vara ledig från hockeyn i dag. Jag passade på att handla en present till Josh som fyllde 16 i dag. Det vart en Caps T-Shirt som såg riktigt bra ut, han vart glad över presenten och skulle bära den till skolan i morgon.

Klockan 1.00 lokal tid var det dags för Djurgårdens ödematch mot Gais, det började som vanligt på bortaplan, dåligt! Ett tidigt baklänges mål börjar bli en vana, men denna gång lyckades man kvittera snabbt efter. Resultatet 1-1 stod sig hela matchen ut och sett till matchbiden var det ett rättvist resultat. Men DIF behöver verkligen 3 poängare för att undvika nedflyttning.

På kvällen mötte jag Jason och hjälpte han med lite rådgivning när han skulle handla lite nya kläder, sen vart det middag innan vi åkte hem igen. Nu har jag planerat veckans hockey med Team Maryland.

Det är nu även klart att jag blir High School Coach till denna säsong. Jag kommer att coacha Walter Johnson High Schools hockeylag. Så det kommer att bli en stor utmaning för mig och väldigt kul hoppas jag.

Hej hopp, hockey stopp!
Fredrik Nygren