Thursday, April 30, 2009

Smarta 11 åringar!


Jag hade här om dagen första träningen med Team Marylands 98 lag som är ett av lagen jag ska coacha nästa säsong. När jag samlade dom sa jag att vi skulle bli bäst och att vi skulle spela mer Europeisk hockey och jag frågade om dom visste några skillnader jämnfört med Amerikansk hockey.

Det kom snabba svar!
- Mer passningar
- Mer teknik
- Finare spel
- Mindre fysiskt

Jag förklarade lite tydligare vad jag menade, men var ändå imponerad av svaren!
Tack och god natt!
Fredrik Nygren

Linus Klasen Dribblar!


I dag blir det en video på Linus när han dribblar lite för ett år sedan.

Nu börjar mediciner verka för förkylningen eller allergin eller vad det nu är och jag känner mig bättre. Sköldkörtel medicinen har dock ej börjat verka än, jag är optimistisk och hoppas så klart att jag ska bli piggare och få mer energi när medicinen slår i kraft.

Inte fick jag mer energi när jag köpte matchen Halmstad BK-DIF för en hundring på nätet. DIF spelade faktiskt mycket bättre än tidigare, men var helt värdelösa att sätta chanserna. Det var däremot Hbk bättre på som vann med 3-0. Efter dagens match kan man ändå börja se ljuset i tunneln, om det nu finns något. Jag säger som den possitive hade sagt, "Efter regn kommer solsken", det finns alltid en morgondag.

Dagarna är lite långtråkiga och jag vill ha besök från Sverige, någon som är sugen? Man kan få billiga biljetter för 4000kr tur och retur. Det kan det vara värt för lite NHL hockey, bra shoping och trevligt sällskap!

Många har frågat om Hockey Campen v.28.
Den kommer att vara i Rimbo och inbjudningar kommer ut under nästa vecka.
Jag och Linus kommer att hålla i ispassen och Jonas kör hockey relaterad fys. Jag är övertygad om att det kommer att bli hur bra som helst. Anmälningar, intresse eller frågor sker till: Nygrenhockey@gmail.com

I dag var det sämre väder för en gångs skull, det är skönt med lite regn mitt i den stekheta sommaren som befinner sig här. 35 grader varmt och stekande sol blir lite långtråkigt efter ett tag.

Starkt av tre kronor att komma tillbaka i matchen mot USA i dag, tyvärr visar ju inte amerikansk tv Hockey VM. Junior VM visades men inte detta, fråga mig inte varför men dåligt är det.

Gött mos!
Fredrik Nygren

Wednesday, April 29, 2009

Glöm Lundqvist!



Alla ni som hoppas på Henke till VM nu, glöm det!

Han kan inte må så bra nu tyvärr, efter att ha storspelat i 4a matcher har han klappat ihop fullständigt de senaste 3. Ge honom lite tid nu, jag lovar att han behöver det. Rangers åkte ut Stanley Cup slutspelet efter en förlust i kväll med 2-1, där båda målen får klassas som billiga och självklara räddningar för en Henke i form. Men han är inte i form och därför ser jag inte att han skulle tillföra så mycket VM laget.


Han är fortfarande en mycket duktig målvakt men efter att släppt in 9 mål på 4 perioder och blivit utbytt i 2 matcher i rad så var det väl ingen som räknade med honom i kväll. När du även har 18.000 människor som skriker "Lundqvist" för fulla halsar och hånar honom så mår man nog ännu sämre. Så räkna inte med Henke i mina ögon, men vem vet han kanske är revancsh sugen. Däremot kan vi hålla tummarna på Marcus Näslund och Fredrik Sjöström som har spelat bra i denna serie enligt mig.


New York har ett mycket roligare grundspel än Caps där dom hela tiden vill driva in pucken i zonen och inte dumpa den. De är även mer offensiva utan puck och forecheckar friskt.

Caps däremot har mycket bättre spelare i sitt lag och borde vunnit större än med 4-3 i matcher.


Kapten Chirs Clark fick gå in som väntat i ställer för Nylander och gjorde så gott han kunde, han tacklade ett par gånger och sen var det inte så mycket mer. Rangers dominerade matchen i första och andra perioden, men i tredje tog Caps över fullständigt. Den stämmningen som var efter att Fedorov hade gjort 2-1 med 5 minuter kvar var sjuk! Det var högre en rock konsert, och man behövde nästan öronskydd, häftigt!


Jag ansökte även om Social Security nummer i dag, som jag skulle få inom fyra veckor.


Natti Natti!

Fredrik Nygren



Tuesday, April 28, 2009

Brashear!


Då vart Brashear avstängd i 6 matcher efter en ful tackling på en Rangers spelare. Brashear är en fighter och kan behövas i bland, men förutom sina fysiska egenskaper har han inte mycket. Han har i detta slutspel inte bidragit med någonting på isen, tacklingen i går var det första han gjorde som hjälpte sitt lag. Han fick Rangers bästa box play spelare skadad i flera matcher, men på ett rätt fult sätt som jag inte försvarar på något sätt. Han har inte rört Avery en enda gång som har varit en ständig plåga för Caps och som kunde förtjänat en smäll. Nej Caps skall inte vara allt för ledsna med att få honom avstängd. Dock verkar han vara en riktigt bra ledare och lagkamrat som ofta kan betyda mycket för ett lag.
Detta borde ju öppna upp för Mickes comeback, men allt tyder på enligt media att det blir Chris Clark som får gå in i stället för vår svenske pucktrollare
Clark har varit skadad och inte spelat en match sen 27e januari, innan han vart skadad svarade han även för en blek insats och var den en av de sämsta Caps spelaren. Det ändå som kan tala för honom i mina ögon är att han är lagkapten och kanske kan bidra med något psykiskt till sina medspelare, men hockeymässigt väljer jag Micke alla dagar i veckan.

Men det är inte mitt val, jag är ju bara en läktarcoach som alla andra i detta sammanhang och dessutom god vän med Micke. I morgon är det i alla fall dags för den avgörande matchen mellan Caps och Rangers. Förhoppningsvis har jag en biljett och kan se det hela Live, det kommer nog bli en riktig upplevelse.

Förkylningen börjar bli lite bättre och i dagsläget äter jag 3 olika mediciner, 2 för förkylningen och så har jag fått den nya för sköldkörteln. Hoppas jag blir bättre på alla punkter snart!

Nu ska jag se sista perioden mellan Calgary-Chicago, där Chicago leder med 3-0 och verkar vara på väg mot kvartsfinalerna.

Min planerade camp för sommaren kommer bli v.28 och inte 29 som jag sa i går. Mer info kommer snart! Anmäl inresse redan nu!

Vi ses!
Fredrik Nygren

Monday, April 27, 2009

Mycket is i värmen!

I dag mådde jag fortfarande dåligt och är riktigt förkyld men ändå var jag tvungen att jobba mig igenom dagens schema som startade 10.45 på Rockville. Första träningarna med lagen efter try outen var i dag och det var kul och spännande att se både de nya och gamla spelarna på isen. Båda lagen kommer att ha 3 ispass var innan sommaren kommer, bara så att man lär känna varandra inför nästa säsong.

Jag hade knappt någon energi alls på isen men kämpade på i nästan 3 timmar!

Efter detta åkte jag till Panera för dagens lunch, som vanligt bled det soppa och macka. Mina smaklökar är inte så starka just nu, så jag känner knappt någon smak när jag äter. Jag tittade även på första perioden mellan Caps och Ranger som Caps vann med 5-3 efter ännu en svag insats av vår svenske målvakt. Så nu är det utjämnat till 3-3 och den 7e matchen kommer på Tisdag hemma för Caps, och allt talar för att dom ska vinna.

Sedan var det dags för träning med Washington All Stars, där vi saknade 5 spelare i dag, men träningen gick bra och vi tränade lite Torped hockey som vi ska spela i tuneringen i Philladelphia om 3 veckor. Spelarna har aldrig hört talas om detta och var lite fundersamma, men nu börjar dom gilla det tror jag.

Sen en pizza från mama lucia till middag. Vädret är grymt här nu, 30 grader varmt och en sol som bränner. Nästan för varmt!

Klockan är bara 9 men jag är supertrött så det blir nog sängen snart!

Hälsningar,
Fredrik Nygren

Sunday, April 26, 2009

Sommarcamp?

En olycka kommer aldrig ensam!
Det stämmer bra just nu, min förkylning är riktigt tung med huvudvärk, halsont och snuva. Vi får hoppas att min rekord dyra medicin hjälper mig fort.

Så detta kan gå till historien som min tråkigaste Lördag någonsin. Många timmar i sängen och vila, en lunch på Chipotle, en starbucks och hem igen. Har däremot lekt med Maggie ett antal gånger under dagen, hon gillar att jaga tennisbollar i trädgården.

På kvällen vart det kina mat till middag!

Jag har även börjat längta hem till Sverige nu, om 5 veckor är det dags att ge sig av till det vackra landet i Norr. Jag har börjat planera för en hockeycamp v.29, får svar om istider nästa vecka. Blir det av lovar jag en vecka med mycket is, bra träning och väldigt kul!

Thåström har ganska nyligen släppt en ny skiva vilken jag hörde i dag för första gången.
Hans bästa rad i en av texterna lyder:
"Jag har glömt min första kyss, men jag minns klart och tydligt när jag fick Rolle Stoltz autograf!"

Krya på mig!
Fredrik Nygren

Saturday, April 25, 2009

Lundqvist viker ner sig!


Oturen håller i sig och så även hals smärtan så jag gick till doktorn och fick en ny medicin, som kostade 109 dollar. Helt galet pris för 10st tabletter, det är drygt 10 dollar per piller. Med det priset borde det vara super piller.

Jag mötte sedan Jason för en lunch på Panera, det var ett tag sen jag var där nu så det var ett kärt återseende. Kaffen vart också där och inte Starbucks.

Sen har det mest handlat om vila och försöka bli frisk så fort som möjligt. Jag hade biljett till Caps-Rangers i kväll men valde att avstå just på grund av halsen. Caps spelade bra och vann med 4-0, Lunqvist var inget vidare och byttes ut efter 2 perioder och 4 mål på 16 skott.

Michael var fortfarande utanför laget och lär väl så vara resten av slutspelet. Jag anser dock att han skulle vara oerhört viktig i Powerplay, då Caps inte gör några PP mål. Även Avery var utanför sitt lag i kväll då han vart bänkad efter just dom saker jag tog upp efter förra matchen.
Men jag tror med all sannolikhet att han kommer tillbaks på Söndag, då Rangers har sin sista chans att avgöra på hemmaplan.

I morgon är det lungt och inget är planerat, så det passar väl bra att vila upp halsen lite mer.

Goda hälsningar!
Fredrik Nygren

Friday, April 24, 2009

Sjukdomar!

Nu vet jag varför jag skulle lyssnat lite mer på Fysiologi och Anatomi kurserna i högskolan, då hade jag vetat mer exakt vilken sjukdom läkaren sa att jag hade i dag. Jag fick nämligen svar på mina tester som jag tog förra veckan. Jag har enligt doktorn fått Hypotyreos vilket leder till att min kropp går på halvfart, ungefär som en bil utan motor. Det är sköldkörteln som det är fel på. Vanliga symtom är Trötthet, deppresion, nedsatt ork och svårt att koncentrera sig. När jag tänker efter så har jag varit himla trött på slutet så det kanske stämmer. Men jag väntar och ser vad som sker på Måndag då jag ska tillbaks till doktorn. Om detta skulle stämma så ska jag få medicin som ska göra mig piggare och ge mig mer energi och det tackar jag inte nej till just nu.
Men det är alltid lite läskigt med sjukdomar som man inte känner till och som kräver längre medcinering. Jag gjorde även ett ultraljud test över halsen för att kolla hur sköldkörteln såg ut, och där får jag också svar på Måndag.

Efter allt strul vart det tillslut en lunch med Jason på Chipottle och en Kaffe på Starbucks, jag tog en Cappichino i dag i stället för Latte. Smaken är godare, men det är ju knappt någonting i muggen, 1/3 kaffe, 1/3 mjölk och 1/3 skum. Så jag fortsätter nog med Latten framöver också eller en större Cappichino.

På kvällen tog jag tag i min egen hockeykarriär igen och trots smärtor i halsen och huvudet så knöt jag på mig skridskorna och spelade match som tidigare under året. I dag gick det dock bättre, jag hade ett friläge mitt första byte men missade tyvärr. Men kvällens snyggaste assist stod Nygren för, som fick båda lagen att jubla. Poängskörden slutade med 2 assist men inget mål.

Nu ska jag försöka vila upp mig, och i morgon ska jag nog lägga 100kr på DIFs match mot BP i Allsvenskan online och på kvällen blir det Caps-Lundqvist (Rangers). Måste bara tillägga, Sean Avery, vilken idiot! Men han är rolig att se på, åker runt och hetsar alla på isen och kör sina fula knep. I senaste matchen höll han på att kosta Rangers segern då han kör upp en klubba i ansiktet på en Caps spelare med 3 minuter kvar. Men tack vare Lunkan och Rangers PK så klarade dom att vinna ändå. Jag undrar varför inte Brasher sänker honom, för annars gör Brasher ingen nytta i laget tyvärr. Inte ett rätt i går, ramlade runt och passade fel.

Sköt om er!
Fredrik Nygren

Thursday, April 23, 2009

92an till Tre Kronor!

Dagen startades med en skön jogging runda på drygt 3 km. Det blir lättare att springa för varje gång som kommer så det känns skönt. Var fjärde dag så står det kondition i mitt träningsprogram så då är det bara att knyta på sig löparskorna och plugga in ipoden i öronen och sen är man redo.

Lite senare mötte jag Jason för en lunch på Tapai Tokyo som vi testade för första gången, jag valde en grön curry kyckling som tyvärr var alldelles för stark. Efter detta tog vi en kaffe och pratade lite om sommaren. Förhoppningsvis kommer han och hälsar på i Sverige under sommaren. Han är även på jakt efter 1 forward och 1 back till nästa säsong för J18 laget. Så spelare mellan 91 och 93 är mycket intressanta. Är du sugen eller känner någon som är så maila mig. Laget och ligan håller hög klass och kan jämnföras med Svenska j18 elit.

På kvällen vart det Rangers-Caps på tv och återigen med Micke petad. Denna gången förlorade Caps för 3e gången i slutspelet och är bara en förlust från att åka ut mot Rangers vars största stjärna är målvakten Henrik Lundqvist som stoppade över 30 skott i kväll.

Hoppas Bengt Åke plockar med 92an i VM om Caps åker ur så att han får en chans att rädda sin säsong. I VM 2006 låg han bakom 80% av Tre Kronors mål och borde vara värd en plats i mina ögon.

Vi ses mina vänner!
Fredrik Nygren

Wednesday, April 22, 2009

Otursdagen!


New York, ja vad ska man säga?
What happens there stays there?

Resan började bra och jag och Camilla var laddade för en dag i den stora staden med lite shopping och strosande. Vi kommer till ett New York fullt av vatten, det spö regnar och alla människor går med paraply utan just vi 2. Vi tänker att så mycket värre än det här kan det ju inte bli och ser fram emot kvällens match. Men vi har nyss fått höra att spelarna ska får veta laget 2 timmar innan matchen i stället för den sedvanliga morgon träningen. Detta får oss plötsligt att se det värsta tänkbara senariot att Micke inte ska spela då coachen inte gillar honom och har bänkat honom tidigare denna säsong. Så i ett blött New York står vi och ser värsta tänkbara senariot framför oss. Det ska även tilläggas att jag samtidigt såg slutresultatet i fotbolls derbyt mellan DIF och Hif, och efterssom hammarby vann så var jag redan på dåligt humör. Det blir inte bättre när jag samtidigt grälar med en vän över telefon.


Nåja, vi fortsätter vårt shopping äventyr som bara lder till varsin sak, en skjorta för mig och en jacka för Camilla. 2 timmar innan matchstart kommer på den sista spiken i kistan, Micke ar nyss fått reda på att han inte ska spela kvällens match, jag upprepar 2 timmar innan. Vi körde i bil i fyra timmar för att se honom spela. Vi bestämmer oss rätt fort för att inte gå på matchen och i stället åka hem, blöta av regnet äter vi middag och beger oss till hotellet. Där ser vi en period av matchen som går bra för Caps. Sedan tar jag bilen och åker hem till DC, Camilla stannar och väntar på Micke och tog tåget hem i dag. I 4a timmar kör jag hem och klockan 1 är jag så hemma men har glömt nyckeln hos Pam där min bil stod, så jag kommer inte in i huset.

Jag åker därför till Mickes hus för att sova där och kommer in genom dörren, men då är det larmat. Så Pam som är barnvakt vaknar upp och stänger av det. Sen fick jag äntligen sova!

Men snacka om en av de värsta dagarna någonsin.

Som tur är går livet vidare och solen gick upp i morse och bjöd på fint väder.

Jag hämtade Camilla vid tåget för att sedan gå på 96 och 95 try outen som var i kväll.

Nu är det dags att ladda om baterierna.
Hälsningar,
Fredrik Nygren

Monday, April 20, 2009

Lagen redo!

I dag valdes de slutliga lagen för nästa säsong och det vart en tuff dag med hårda och svåra beslut. 98orna var lättast då det redan var bestämt i går hur det skulle se ut, däremot är målvakterna väldigt svårt att plocka där av 4 st kandidater.

97 laget var jobbigt att fatta beslut om, vi bestämde att ta bort en spelare från förra säsongen för att låta 2 nya få chansen. Detta var ett tufft beslut då de var väldigt jämna alla 3 men hade olika egenskaper. Efter ispasset hade vi möten med spelare och förälder och talade om för dem om det klarade laget eller inte. Psykiskt ansträngande att tala om för en spelare att han inte är tillräckligt bra just nu.

Men båda lagen känns slagkraftiga och spännande inför kommande säsong!

I morgon bär det så av till New York och det ska bli väldigt kul att komma bort en dag och göra något annat för en gångs skull. Vi får se om jag hinner skriva något då annars blir det på Tisdag, skall dock ta lite kort och lägga upp åt er.

Happy Monday!
Fredrik Nygren

Sunday, April 19, 2009

NHL Playoffs!

I dag var det då dags för min första slutspels match i år.  Det var bra tryck i Verizon Center och alla var förväntningsfulla och laddade inför matchen. Caps började bäst men Rangers gjorde dagen enda mål och vann därför med 1.0 i en rätt seg tillställning. Henke höll nollan för Rangers och det var väl det enda som var kul i dag. Caps hade petat Theodore och 21 årige Varmalov gjorde bra i från sig. 

Efter matchen åkte jag och Alex vilse i DC då vi inte hade någon GPS med oss, i nästan 2 timmar yrade vi omkring, men det var kul att få se stan och dess förorter lite närmare. 

Sedan åkte vi på try out, i 98orna cuttade vi 4 spelare och har bara en kvar att ta bort och i 97orna fick alla stanna tills i morgon då det avgörs vilka som kommer spela nästa säsong. 

Jag tycker att man borde ha try outerna på hösten innan säsongen börjar i stället för innan sommaren då det kan hända väldigt mycket över en sommar. Det är ofta då spelarna växer som mest. Men det blir svårt för mig att ändra ett inrotat system här i staterna. 

Nu är det filmdags hos familjen Nylander!

Bye!
Fredrik Nygren

Saturday, April 18, 2009

Gyro!




I dag åkte Wendi, Scott och Jordy till Sverige för att spela 1891 cupen för 96or med West Coast Select. Först åker dom till Island och sedan till Stockholm.

Själv hade jag lunch med Jason på en grekisk resturang och jag åt det närmaste man kan komma en kebab här och det kallas Gyro. Inte i närheten av samma goda smak men det var ok.

Efter det så vart det en sedvanlig kaffe från Starbucks innan vi åkte till Motgomey Mall och jag köpte en snygg sommar skjorta. Jason köpte aldrig något men velade länge på ett par skjorts och en piké från Under Armour.

På kvällen var det dags för 97 och 98ornas andra try out pass och det gick bra, vi tog tyvärr bort en spelare från vardera lag och ett par till måste bort. Tufft men sånt är hockeylivet här i USA och det vet spelare och föräldrar om när dom anmäler sig till try outen.

I morgon ska jag gå på den andra slutspelsmatchen mellan Caps och Rangers och sedan är det try out igen på kvällen.

Lets Go Caps!
Fredrik Nygren

Friday, April 17, 2009

Sol och värme!


I dag åt jag lunch vid Potomac Village med Micke och William nära där dom bor. Det vart en kyckling burgare och Chcken Noodle soop. Burgaren var grym men soppan inget bra, mycket bättre på Panera. Sedan vart det även en kaffe från Starbucks i det fina sommar vädret som vi bjöds på i dag. Det är verkligen rätt tidpunkt att vara här nu om vädret är som i dag då sommaren här ofta är för varm. Så ska ni hälsa på, kom nu!


På kvällen var det try out för 99orna, jag var med Dan på isen och hjälpte till, men just nu känns det som att det inte blir något lag tyvärr. Helt enkelt för lite spelare där.

Nu är det bokat och klart att jag och Camilla åker till New York på måndag morgon för att se Mickes match mot Rangers på kvällen. Vi hinner även med att strosa runt i New York på dagen, så det ska bli kul tycker jag.

I morgon är det try outs igen!

Lev väl!
Fredrik Nygren

Thursday, April 16, 2009

Try outs!


I dag var det try outs för mina 2 lag inför nästa säsong. I 97orna var alla tillbaks utom 2 st och 98orna saknade en spelare från förra säsongen. Samtidigt så hade det sökt sig ett 10 tal nya spelare dit i båda lagen. Så det var med spänning i blicken som många av spelarna tog sig samman och jobbade på i 2 timmar på isen.

Jag körde första ispasset med 50 spelare på isen där vi jobbade med skridskoåkning och lite olika övningar. Allt för hålla många spelare i gång och ge alla en chans att komma i form.

Under andra ispasset var även Dan på isen och vi jobbade med smålagsspel och helplanspel.
Detta gick bra och det fanns många duktiga spelare där.

Nu återstår 3 try outer innan lagen skall tas ut, men det känns som att det är så gott som klart redan nu, men små ändringar kan komma att göras.

Caps förlorade sin första slutsspelsmatch mot Rangers i dag med 4-3, nya tag på Lördag då jag ska gå på matchen.

Simma Lungt!
Fredrik Nygren

Wednesday, April 15, 2009

Nikotin fritt!


Tisdag, vilken dag!
8.00 ringer larmet som låter tut, tut, tut, tut. Jag hade bokat doktorn igen 8.45 för lite tester som gick bra. Men jag tror William hade rätt angående snuset, min kära bror Rob hade kollat om sluta snusa kan ge yrsel och det stämde bra. Läkarn trodde dock det var något virus, så vem vet!
Efter detta gick jag och la mig och sov en timme till för att sedan bli väckt av telefonen. Camilla ringde och behövde hjälp med att hämta Mickes bil i Baltimore. Då ställer man upp så en bilfärd på nästan 2 timmar avnjöts med lite sköna Winnerbäck låtar och en kaffe latte. Sedan ringde Andre som har kommit hem från Colombia och hämtat hem sina adoptiv barn. Så då svängde jag förbi honom och hälsade på dem, Felippe som är 4 år ville leka studsbolls leken med mig under en halvtimme och då fick man ställa upp.

Jag åkte sedan till Mama Lucia för att handla en köttfärssås med spagetthi till lunch, men innan den avnjöts vart det en jogging runda på 4km. Jag följer mitt träningsprogram som inte är så ansträngande men jag hoppas att det ska ha gett resultat lagom till sommaren och i sånna fall lägger jag självklart upp det här.

På kvällen hjälpte jag till på Team Marylands try out för 96or och 95or. Mina lag har try out i morgon. Då spelas även den första slutspelsmatchen mellan Caps och Rangers som jag tyvärr missar. Men på Lördag får jag gå på den andra matchen.

See you later!
Fredrik Nygren

Tuesday, April 14, 2009

Scrimage!




I dag hade vi sista passet på clinicen och vi spelade matcher med båda grupperna. Först var det den yngre gruppen där lagen vart väldigt jämna och fick varsin coach med Caps anknytning. Vita laget hade Bruce som är headcoach för Caps som coach och svarta laget fick George som är General Manager som coach. Detta var kul och uppsakttat, själv dömde jag matcherna. Bruces lag vann det prestige fyllda mötet med 12-9 och var väldigt glad efter matchen.

I den äldre gruppen vart lagen minst lika jämna och där vann vita laget med 7-6.

Det är verkligen svårt att döma ishockey och jag förstår att domarna ofta gör misstag, men samtidigt har jag ingen utbildning i detta så jag borde ha svårare.

God Natt!
Fredrik Nygren

Monday, April 13, 2009

Påsk!

I dag hade vi första träningen med Select laget Washington All Stars. Det gick bra och det fanns många duktiga spelare där och det kändes som att jag hade valt rätt killar på try outen. Jag hade dock sagt nej till en kille som är med och tränar med oss, han är väldigt duktigt och jag ångrar att han inte fick en plats. Men som jag sa till honom i dag så är det svårt att se helheten efter bara en träning, det jag missade var hans teknik och målsinne.

Sen hade vi påsk middag hemma hos Pam och Bob, vi åt Skinka med potatis gratäng och kladdkaka till efterrätt, sen spelade vi det sedvanliga frågesport spelet där tyvärr tjej laget vann för dagen som bestod av, Pam, Camilla, Jackie och Michelle.

Sedan spelade vi rund pingis hos Micke innan det blev dags att åka hem för mig runt 11 tiden, nu är klockan midnatt och det är dags att gå och lägga sig.

Jag brukar spela monopol på mobilen innan jag sommnar, det är kul och hjälper en att bli trött.

Sov gott!
Fredrik Nygren

Sunday, April 12, 2009

Boston U!

I går kväll var jag på Frozen Four finalen och Boston vann som väntat, men vilken final det vart.
Med 4 minuter kvar av matchen leder Miami med 3-1 och det känns tryggt. Med 1 minut kvar gör Boston 2-3 med målvakten på bänken och 6 mot 5. Med 7 sekunder kvar gör Boston 3-3 fortfarande med 6 mot 5. Matchen går till sudden death där Boston avgör efter ca 15 minuter.
Detta vara Miamis första final någonsin under deras 30 år och på vilket snöpligt sätt dom förlorar den.

I dag är det träning med Washington All Stars och jag ska strax för mig redo att åka. Ska bli kul då det är första träningen.

William hade en grym lösning på mina yrsel problem. Han trodde att det var efterssom jag hade slutat snusa och nikotinet gick ur kroppen. Detta skulle leda till att kroppen saknar nikotin och blir snurrig. Så jag testade en snus och faktiskt gick det bort lite.
Jag ska fråga doktorn om detta kan stämma.

Vi ses senare!
Fredrik Nygren

Saturday, April 11, 2009

Poem!

Have you find your way thru life yet? Is that the right road for you? Do you feel good that way, do you feel that your life is giving you everything you want and happines or are you doing it for someone else?
It is hard to always make the right decision, because you never know wich one it is.
But you should always listen to your heart.

Fredrik Nygren

Friday, April 10, 2009

Frozen Four!

I dag gick jag till doktorn med min yrsel, känner mig fortfarande snurrig och yr. Hon hittade inget fel men gav mig medicin som jag ska ta 2 gånger om dagen. Medicinen kunde göra mig trött men skulle hjälpa mot snurrandet, på förpackningen står det dock att den kan göra mig trött och snurrig. Konstiga saker.

På kvällen var jag på Frozen Four som är de 4a bästa college lagen som gör upp om titteln, och detta år är det på Verizon Center. I första matchen vann Miami mor Bemidji och i den andra vann Boston mot Vermont. På lördag spelas finalen klockan 7 på kvällen.

Caps spelade borta mot Tampa Bay i kväll och vann med 4-2, nu är det bara en serie match kvar innan slutspelet börjar.

Jag ska försöka sova nu och bli av med min jobbiga yrsel!

Sov gott mina vänner!
Fredrik Nygren

Thursday, April 9, 2009

Yr!

I dag tog Färjestad BK sitt 8e sm guld i ishockey vilket betyder att man nu är halvvägs till DIFs 16. Det känns som att FBK har varit det klart bästa laget i slutspelet då de hade 12 vinster och 1 förlust vilket är väldigt imponerande.

Jag följde matchen online via web radion, men märkte i efterhand att jag kunde ha sett den live på kanal 5s hemsida vilket gjorde mig lite besviken.

Jag har annars kännt mig dålig i dag, vaknade upp och kände mig yr och lite illamående, så jag har försökt att dricka mycket vatten hela dagen och mår lite bättre nu framåt kvällen.

Kvällens clinic gick bra trots en halv krasslig coach, men jag viker inte ner mig i första taget utan körde på som vanligt. Nu är det bara ett pass kvar av min clinic och det känns mycket tråkigt. Skulle gärna fortsatt med 9 pass till.

Nu ska jag sova snart och hoppas att jag blir bättre i morgon!
Fredrik Nygren

Wednesday, April 8, 2009

Haircut part 2!

Så var det dags att klippa sig igen, resultatet blev sådär, är inte tok nöjd med det ser väl ok ut antar jag. Ganska kort men inte jätte kort, lite kortare på sidorna än på toppen.
Efter detta åt jag och Jason lunch på Jerrys subs and pizza, vart en av varje för min del, en mini pizza och en liten sub.

Sedan åkte vi och hämtade hans dator på Best Buy och jag köpte en cd med Rancid.

På kvällen åkte jag hem till Nylanders för den sedvanliga borta matchs traditionen. Camillas vän Helena som är på besök hade lagat middag som bestod av strimlad biff med ris. Sedan vart det brownies och varm choklad till efterrätt. Caps vann med 4-2 mot ett ganska uppgivet Atlanta.

Efter matchen passade jag barnen en stund när Camilla och Helena åkte och hämtade Mickes äldsta dotter Michelle på flygplatsen, hon är 15 år och bor i Sverige men ska hälsa på sina syskon och sin pappa en vecka.

När dom kom tillbaka visade Helena oss andra Tingeling på datan som var årets underhållning i melodifestivalen.

Nu ska jag skicka några mail innan sängen!

Jag älskar er alla!
Fredrik Nygren

Tuesday, April 7, 2009

Fotboll!


I dag var det fotbolls premiär för Djurgården och det gick bra, vinst med 1-0 mot Örebro på hemma plan. Jag följde matchen via sr webradio, en utmärkt tjänst där man kan välja vilken match man vill lyssna på.

Innan detta hade jag hunnit med en jogging runda på morgonen och en lunch på Panera, pa.

På kvällen var det dags för clinic igen och jag tyckte det gick bra i dag också. I dag vart det lite sköna dragningar och svåra övningar med klubban som många gillade men hade svårt med.
Även lite passning och timing övningar med mig och cycling med Christian.

Sen var det dags att åka hem och nu ska jag sova snart så jag orkar med morgondagen som bjuder på en lektion och sedan Caps match på tv.

Vi ses!
Fredrik Nygren

Monday, April 6, 2009

Nyyyylander!


Caps hemma igen mot Atlanta, sista hemma matchen innan slutspelet. Nu väntar en 3 matchers lång road trip för de röda.
Michael var tillbaks i sitt gamla jag igen och lyckades äntligen göra mål på hemma plan, det var hans 2a hemma för säsongen. Det satt fint med andra ord, han gjorde även en assist.

Efter matchen lottades spelarna tröjor ut, som de spelade med under matchen, vinnarna fick sedan komma ned på isen och ta emot dessa av spelarna och få dem signerade. Ett stort ögonblick för några lyckliga vinnare med andra ord.

Caps vann matchen med 6-4!

Efter matchen gick vi på resturang där vi tyvärr fick vänta över en timme på maten och detta gjorde oss lite smått irriterade då det inte var mycket folk alls där. Sedan avslutades kvällen med filmen "Slumdog Millionare" som faktiskt var bra!

På vägen hem från Micke så stötte jag på ca 15 råddjur i natten, 12 av dessa höll ihop i en flock. Jag vart lite chokad att de var så många på samma ställe.

God natt!
Fredrik Nygren

Sunday, April 5, 2009

Solig dag!

En ganska lugn och behaglig Lördag där inte mycket gjordes.

Jag vaknade sent och åt en god frukost, det var riktigt fint väder i dag så då passade det bra att vara ute. Så jag var ute och gled runt lite för att sedan bege mig till Mickes hus.

Där spenderade vi några timmar i det fina vädret.

Det är ungefär 22 grader här och det påminner väl om Svensk sommar, så det är synd att klaga på vädret i alla fall.

I morgon är det dags för Caps match igen hemma i Verizon Center.

Lets go Caps!
Fredrik Nygren

Saturday, April 4, 2009

Sabers!


I kväll var jag på Caps mot Sabers som egentligen borde sluta med storvinst för hemma laget, men så vart inte fallet. Sabers var taggade och ville verkligen vinna men Caps tog ledningen genom Ovechkin.

Men Sabers kom tillbaka och tog ledningen med 2-1, innan veteranen Fedorov började skjuta slagskott. Detta lönade sig och hans 2 utvisnigar vart snabbt glömda efter 2 slagskotts mål från ryssens klubba.

Matchen var jämn och det var mycket mål, 4-4 efter full tid ledde till att matchen gick till förlängning där Sabers kunde vinna matchen.

Efter matchen åkte jag och hela familjen Nylander till en resturang och åt pizza och pasta, denna resturang bjöd på den bästa pizzan i hela Nordamerika och resturangen heter Vappiano. Deras pizza påminner om den svenska som är den bästa.

På matchen hade jag även min nya Nylander tröja, men det hjälpte inte Micke på isen i dag. Snålt med speltid från coachen och inga poäng.

Bed Time!
Fredrik Nygren

Friday, April 3, 2009

Mr 3000!

Som ni säkert vet så har jag nästan slutat snusat, det kan bli 1 om dagen vissa dagar men inte mer än så. Detta leder dock till att jag börjar små äta mer, och det är ju inte bra. Så det har gett mig en nervositet att bli tjock. Så i dag tränade jag 2 pass, i morse löpband hemma i 30 minuter och sen i kväll var jag ute i det sköna kvälls vädret och joggade i 30 minuter.
Vi får hoppas att min träningsvilja håller i sig och att jag orkar fortsätta, gjorde ett lite träningsprogram för de närmsta veckorna i kväll som vi får se om jag följer.

Annars var det en lugn dag, hockeyfritt!
Men jag har fortfarande kvar min rygg smärtor och jag vet inte riktigt va de beror på, men dom kommer och går hela tiden.

Jag såg en film i kväll som heter mr.3000, och handlar om en baseball spelare som slår ett nytt rekord med 3000 träffar och direkt efter den sista lägger han av. 9 år senare visar det sig att 3 träffar var felräknade så nu ska han göra comeback vid 47 års ålder och försöka ta igen dessa 3. En rolig film!

Nu är det dags att sova igen!
Fredrik Nygren

Thursday, April 2, 2009

Kina mat!


I dag satt jag i bilen på väg hem från hockeyn och tänkte vad lyckligt lottad jag är som kan jobba med mitt största frtidsintresse. Jag önskar verkligen fler människor denna möjlighet.

Ingen lektion i morse så lite välförtjänt sovmorgon, tittade på en svensk film i går kväll på datan, underbar och älskad av alla, den var rätt rolig.

Till lunch vart det en BBQ sub, sedan tittade jag lite i affärer och lämnade in ett par byxor för kapning. Hemma igen planerade jag kvällens clinic pass där vi jobbade med skott nästan hela kvällen. Det gick bra men i bland känns det för basic när man lär ut skott, men det är alltid bra med repetion.
Spelarna tyckte att passet var kul och bjöd på mycket vackra skott, vi avslutade med spel för båda grupperna och det är alltid uppskattat.

På kvällen köpte jag en sen middag på en lokal kina krog, curry kyckling som smakade riktigt bra. Nu är klockan 12 och det är dags att gå till sängs.

Sov gott!
Fredrik Nygren

Wednesday, April 1, 2009

Omark!


Går man in på aftonbladet.se kan man se ett härligt mål av Linus Omark, kul att han vågar och lyckas!

Jag hade en lektion även i morse med en annan spelare i 97 laget, Blaine heter han. Vi jobbade med ett liknande pass som det från i går och han kämpade hårt.

Sen vart det lunch på Mama Lucia i dag, en god Pasta Carbonara.
Med en smoothie till efterrätt.
I kväll är jag hemma hos Micke och har ätit gott och spelat lite Nintendo wii med Camilla som vann i Bowling och jag i tennis.

Nu blir det nog en film för hela gänget här!

See you!
Fredrik Nygren